Zapri

Novice


Arhiv: Nov digitalni postopek za oddajo vlog (obrazcev) za prebivanje in delo tujcev eBDP na portalu e-VEM

Na pobudo Gospodarske zbornice Slovenije je projektna vladna skupina predstavila konkretne rešitve, s katerimi se (deloma) odpravlja administrativne ovire tudi na področju zaposlovanja tujcev. Tako je s 13.6.2018 prek portala e-VEM mogoče vlagati elektronske vloge za pridobitev biometričnega dovoljenja za prebivanje in delo, kar prinaša pomembne prihranke v času in denarju za vlagatelje in upravne enote.V elektronski obliki je možno vlagati:

  • prošnjo za izdajo in podaljšanje enotnega dovoljenja za prebivanje in delo ter
  • prošnjo za izdajo in podaljšanje dovoljenja za začasno prebivanje zaradi opravljanja dela na področju raziskav in visokega šolstva.
 
Pomembne informacije o vlaganju prošenj so zbrane na strani: Zaposlitev in delo tujca.

Seznam postopkov oz. elektronskih prošenj se nahaja na tem naslovu:  eBDP - vlaganje prošenj za izdajo dovoljenj za prebivanje zaradi zaposlitve ali dela v elektronski obliki.

POMEMBNO: Če prošnje za izdajo dovoljenj za prebivanje zaradi zaposlitve ali dela v elektronski obliki prek portala e-VEM ne bo urejal zakoniti zastopnik poslovnega subjekta, prosimo, da uredite pooblastilo za osebo, ki bo v vašem imenu urejala te vloge.  Pooblastilo za delo z vlogo na portalu e-VEM lahko izvedete elektronsko ali prek obrazca. Več informacij o pooblaščanju za delo na portalu e-VEM je na voljo na tej spletni strani.

Fotogalerija