Zapri

Novice


Arhiv: Izhodiščna poročila, izmenjava izkušenj - vabilo na okroglo mizo

Štiri leta so minila od uveljavitve uredbe o vrsti dejavnosti in naprav, ki lahko povzročajo onesnaževanje okolja večjega obsega, ki je določila obveznost priprave in izdelave ocene možnosti za onesnaženje tal in podzemne vode (OMO) ter izhodiščnega poročila (IP). S težavami pri pripravi in vrednotenju izdelanih ocen možnosti onesnaževanja tal in podzemne vode ter izhodiščnih poročil se srečujejo tako zavezanci, ki morajo tovrstno dokumentacijo pripraviti, kot tudi Agencija RS za okolje, ki jo vrednoti v postopkih okoljevarstvenih dovoljenj. S težavami se srečujejo tudi strokovnjaki, ki nudijo pomoč tako zavezancem kot tudi Agenciji. Pridružite se nam na okrogli mizi, kjer se bomo pogovorili o obstoječih izkušnjah na tem področju, kot tudi možnih spremembah, ki bi izboljšale kakovost oddanih OMO in IP ter olajšale postopke pridobivanja okoljevarstvenih dovoljenj tako zavezancem kot tudi Agenciji. 

Vljudno vas vabimo na okroglo mizo na temo ocene možnosti onesnaževanja tal in podzemne vode ter izhodiščnih poročil, ki jo organiziramo v sodelovanju z Agencijo RS za okolje v petek, 6. decembra 2019, s pričetkom ob 9:30 uri, v dvorani A, I nadstropje, Dimičeve 13, 1504 Ljubljana. 

9:15                                         Registracija  
9:30   - 10:00      Pregled stanja na področju OMO in IP              Katja Buda, Agencija RS za okolje                                                  
10:00 - 10:45  Izkušnje pri pregledu ničelnega stanja podzemnih vod in tal   Geološki zavod RS
10:45 -11:15  Izkušnje zavezancev  IED zavezanci
11:15 - 11:30  odmor s kavo  
11:30 -13:00  Izmenjava mnenj in izkušenj  

Število mest je omejeno! Predhodna prijava preko spletne prijavnice je obvezna in možna do zasedbe razpoložljivih mest. Vljudno vabljeni

Fotogalerija

Obrazec za prijavo

 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.