Varstvo okolja

Novice


Arhiv: V okviru projekta RETRACKING izdane Tehnične publikacije

V okviru projekta smo pripravili dve tehnični publikaciji s področja reciklaže odpadkov iz kompozitov, ojačanih s steklenimi vlakni (GFRP) ter sledljivosti izdelkov iz recikliranih GFRP-jev. Na ogled sta naslednji publikaciji v treh jezikih, "Nove možnosti uporabe recikliranih kompozitov, ojačanih s steklenimi vlakni, v gradbenem sektorju", katero je pripravilo podjetje Gees Recycling (slovenska, angleška in italijanska verzija) ter "Razvoj metodologij za aplikacijo in branje RFID čipov v panelih iz polimerov ojačanih s steklenimi vlakni", katero je pripravilo podjetje Infordata Sistemi (slovenska, angleška in italijanska verzija).

Arhiv: Spremembe ZVO-1 v javni obravnavi do 6. 3. 2020

Ministrstvo za okolje in prostor je podaljšalo javno obravnavo do 6. marca 2020.

Arhiv: Vabilo na sestanek na temo ravnanja z nenevarnimi mineralnimi odpadki

Vabimo vas na delovni sestanek, kjer bi se pogovorili o obstoječem stanju na področju ravnanja s temi odpadki, z vidika dejanske možnosti trenutnega ravnanja in porasta stroškov ravnanja z njimi v zadnjem letu. Dotaknili bi se možnosti zmanjševanja in preprečevanja nastajanja teh odpadkov pri povzročiteljih, ter izoblikovali skupna stališča in pričakovanja deležnikov vrednostne verige glede tega problema.

NEPN na vročem stolu ustanovne seje Strateškega sveta GZS za okolje

Ljubljana, 31. januar 2020 – Člani Strateškega sveta GZS za okolje so na ustanovni seji kritično razpravljali zlasti o predlaganem nacionalnem energetskem in podnebnem načrtu (NEPN), odprli pa so tudi druga, za gospodarstvo trenutno najbolj pereča okoljska vprašanja, kot so ravnanje z odpadki, vključno s termično obdelavo odpadkov, ter okoljevarstvena dovoljenja.

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.