Varstvo okolja

Novice


Arhiv: Gradiva z delavnice: Kako ravnati z odpadki iz polimernih kompozitov, utrjenih s steklenimi vlakni

Posvetili smo se prepoznavanju GFRP materialov, področjem njihove uporabe in najpogostejšim vsakdanjim izdelkom, ki potem, ko so iztrošeni, kot odpadek končajo pri zbiralcih in predelovalcih odpadkov. Spregovorili smo tudi o pravilih za čezmejne pošiljke odpadkov.

Arhiv: Podelitev priznanj inovacijam, ki podpirajo krožno gospodarstvo

V Ars Electronica Centru v Linzu je potekala zaključna konferenca projekta MOVECO, ki je sofinanciran s sredstvi Transnacionalnega Programa EU za Podonavje. Konferenca, ki se jo je udeležilo več kot 100 udeležencev je potekala pod geslom “The Danube goes circular”. Udeleženci konference so si izmenjali mnenja in izkušnje s področja krožnega gospodarstva. Predstavljeni so bili rezultati projekta s transnacionalno strategijo za prehod v krožno gospodarstvo na območju Podonavja kot tudi utrinki s potujoče razstave krožnega gospodarstva. Po konferenci je potekala svečana podelitev priznanj za inovativne izdelke in storitve, ki podpirajo prehod v krožno gospodarstvo.

Arhiv: Trenutni in prihajajoči razpisi nepovratnih sredstev za podjetja, s poudarkom na financiranju zelenih projektov

Na delavnici boste dobili pregled nad trenutnimi, aktualnimi razpisi za nepovratna sredstva kot tudi prihajajočimi, domačimi razpisi, ki bodo predvidoma objavljeni še pred poletjem. Delavnica bo osredotočena na financiranje zelenih in trajnostno usmerjenih projektnih idej. Po delavnici se boste lahko neposredno pogovorili s predavateljico in jo povprašali o možnosti financiranja vaše konkretne ideje, z vidika aktualnih in napovedanih razpisov v Sloveniji in EU.

Arhiv: Razširjena odgovornost proizvajalcev - čas za spremembe!

Vljudno vas vabimo na Okoljski dan gospodarstva, ki ga organiziramo v počastitev svetovnega dne varstva okolja, na GZS v torek, 4. junija 2019.

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.