Varstvo okolja

Novice


Arhiv: Vabilo na delavnico: Zapovedi krožnega gospodarstva, kot priložnost za papir in izdelke iz papirja

Napovedane prepovedi in omejevanje trženja desetih plastičnih izdelkov za enkratno uporabo, ki se najpogosteje znajdejo v obalah in svetovnih morjih, in nove minimalne zahteve za delovanje sistemov razširjene odgovornosti proizvajalcev, ki bodo morale izvajati ukrepe, ki bodo spodbudile razvoj, proizvodnjo in trženje proizvodov, ki bodo primerni za večkratno uporabo in vsebujejo reciklirane materiale, ki so tehnično trajni, popravljivi ter primerni za ponovno uporabo in recikliranje potem, ko pristanejo med odpadki, so temelji nove zakonodaje na ravni EU, ki naj bi sprožili premik v smer krožnega gospodarstva. Nova EU zakonodaja, ki usmerja v krožno gospodarjenje, temelji predvsem na dveh temeljih:novih minimalnih zahtevah za delovanje sistemov razširjene odgovornosti proizvajalcev, ki zapovedujejo ukrepe, ki bodo spodbudile razvoj, proizvodnjo in trženje proizvodov, ki bodo primerni za večkratno uporabo in vsebujejo reciklirane materiale, ki so tehnično trajni, popravljivi ter primerni za ponovno uporabo in recikliranje tudi potem, ko proizvodi pristanejo med odpadki ter napovedanih prepovedih in omejevanju trženja desetih plastičnih izdelkov za enkratno uporabo, ki se najpogosteje znajdejo v obalah in svetovnih morjih. Kje so nove priložnosti za izdelke iz materialov, ki jih je možno dobro reciklirati, kot je na primer papir?

Arhiv: Delavnica: Kako ravnati z odpadki iz polimernih kompozitov, utrjenih s steklenimi vlakni

Delavnica je namenjena zbiralcem in predelovalcem odpadkov, občinam in tudi drugim zainteresiranim, ki se srečujejo s tovrstnimi odpadki.

Arhiv: Strokovni delavnici: Spodbudimo prehod v krožno gospodarstvo – obveznosti in priložnosti

Vas zanima, kako bi lahko z zelenim javnim naročanjem spodbudili prehod v krožno gospodarstvo? Kakšne novosti nam prinašajo v letu 2018 sprejete spremembe zakonodaje EU o odpadkih?

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.