Varstvo okolja

Novice


Arhiv: SPREMEMBA UREDBE O POSEGIH V OKOLJE

Na zadnji četrtkovi seji je Vlada RS izdala Uredbo o spremembah in dopolnitvah Uredbe o posegih v okolje, za katere je treba izvesti presojo vplivov na okolje.

Strateški svet GZS za okolje na drugi seji o aktualnih okoljskih vprašanjih tudi s predstavniki Ministrstva za okolje in prostor

Strateški svet GZS za okolje pozdravlja izboljšano sodelovanje Gospodarske zbornice Slovenije s predstavniki Ministrstva za okolje in prostor (MOP) in Agencije Republike Slovenije za okolje (ARSO), so poudarili člani na svoji 2. seji 10. julija, na kateri so podali tudi vrsto konkretnih pobud za reševanje okoljske problematike.

Arhiv: Prvi SUPer GOSTINEC v Sloveniji

Z veseljem sporočamo, da je podjetje Sovita d.o.o. prvo gostinsko podjetje v Sloveniji, ki je sprejelo zavezo »SUPer GOSTINEC Brez plastike za enkratno uporabo«, ki ga podeljuje Služba za varstvo okolja na GZS v okviru projekta »Piloting marine litter Prevention and Mitigation Measures in Mediterranean Marine Protected Areas«. Vabljeni k zavezi vsi gostinci v Sloveniji, ki že poslujete brez ali z malo plastike za enkratno uporabo, bi to želeli ali pa vas zanima, kaj prinaša nova SUP Direktiva.

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.