Varstvo okolja

Novice


Arhiv: Delavnica "SUPer GOSTINCI - Kako zmanjšati uporabo porabo plastike za enkratno uporabo v gostinskih dejavnostih" v okviru Okoljskega dneva gospodarstva 2020

Nezaželeno uhajanje plastike v okolje je ena ključnih tematik, povezanih z odgovornim ravnanjem z okoljem. Plastični proizvodi za enkratno uporabo predstavljajo po številu približno polovico vseh morskih odpadkov, najdenih na evropskih obalah. Lončki za pijačo, posode za živila, pribor, krožniki, slamice in mešalne palčke za pijače, plastenke in drugi vsebniki za pijačo so v široki uporabi v vseh gostinskih obratih. SUP Direktiva zahteva zmanjšanje uporabe teh izdelkov, za nekatere pa dajanje na trg celo prepoveduje. Kateri so že dogovorjeni ukrepi EU na tem področju? Kako se odzivajo in pripravljajo podjetja na te zahteve? O tem bomo razpravljali na delavnici, v okviru 19. Okoljskega dneva gospodarstva, v petek, 5. junija 2020 ob 14:00, z naslovom “SUPer GOSTINCI - Kako zmanjšati uporabo plastike za enkratno uporabo v gostinskih dejavnostih" .

Arhiv: 19. Okoljski dan gospodarstva

Vljudno vabljeni na tradicionalni, 19. Okoljski dan gospodarstva "S plastiko po pameti - Nekoč je bila plastika za enkratno uporabo ..." v petek, 5. junija 2020, s pričetkom ob 9:30. Letošnji dogodek bo poseben. Okoljski dan bomo pripeljali k vam »domov«, saj bo potekal na daljavo, preko Zoom aplikacije. Ne le to. Tokratna konferenca bo mednarodna – z vrhunskimi strokovnjaki in govorci iz cele Evrope. Zato bo dogodek potekal v angleškem jeziku.

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.