Varstvo okolja

Novice


Arhiv: OEEO: novi cilji zbiranja in predelave, spremembe pri izvajanju razširjene odgovornosti proizvajalcev EEO

8. avgusta 2015 je začela veljati nova Uredba o odpadni električni in elektronski opremi (Ur. list RS, št.55/2015), pri čemer se ◾členi, ki se nanašajo na čezmejno pošiljanje rabljene električne in elektronske opreme začnejo uporabljati 1. septembra 2015, ◾členi, ki določajo, da se predelava odpadne električne in elektronske opreme (OEEO) mora izvajati v skladu s splošnimi zahtevami za obdelavo iz standardov SIST EN 50625-1 in SIST EN 50574 in z uporabo najboljših razpoložljivih tehnik, pa 1. septembra 2016.

Arhiv: IED uredba: razširjen seznam naprav, ki morajo pridobiti IPPC okoljevarstveno dovoljenje, nove zahteve za IPPC zavezance

15. avgusta 2015 je začela veljati nova Uredba o vrsti dejavnosti in naprav, ki lahko povzročajo onesnaževanje okolja večjega obsega (Uradni list RS št. 57/2015). Uredba je eden najbolj zahtevnih predpisov s področja okolja. Pomembna je za vrsto dejavnosti, od energetike, predelovalnih dejavnosti in ravnanja z odpadki ter čiščenja odpadnih voda do kmetijske dejavnosti. V slovenski pravni red prenaša II. poglavje direktive 2010/75/EU o industrijskih emisijah (IED), ki se nanaša na dosedanje t.i. IPPC zavezance.

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.