Varstvo okolja

Novice


Arhiv: V javni obravnavi osnutek Podnebnega zakona

Ministrstvo za okolje, podnebje in energijo je v javno obravnavo predložilo osnutek Podnebnega zakona, ki daje celovit okvir za učinkovitejše izvajanje podnebnih politik in izpolnitev cilja podnebne nevtralnosti najkasneje do 2050 ter ureja tako blaženje podnebnih sprememb kot prilagajanje nanje. Javna obravnava bo trajala do 15. novembra 2023.

Arhiv: Anketa o zelenem prehodu v industriji

Z anketo, h kateri vas vljudno vabimo, želimo pridobiti vpogled v že izvedeno transformacijo v podjetjih oz. s projekti, ki jih izvajate, ter vaše načrte v zvezi z zelenim prehodom. S pomočjo vaših odgovorov bomo lahko bolj prepričljivo in argumentirano zastopali interese gospodarstva v odnosu do pristojnih ministrstev, institucij in organov. Rok za oddajo ankete je torek, 5. 9. 23.

Arhiv: Na voljo e-postopek za pridobitev subvencije za električna vozila

Na državnih portalih je na voljo nov e-postopek, ki podjetjem in občanom omogoča oddajo elektronske vloge za subvencijo ob nakupu električnega vozila.

Arhiv: EU Sklad za inovacije: informativni webinar za prijavitelje malih projektov

Do 19. junija se je bilo potrebno registrirati za sodelovanje na informativnem dogodku, ki ga organizirata Evropska komisija (DG CLIMA) in CINEA z namenom, da se prijaviteljem pomaga pri oddaji uspešne prijave. Informativni webinar bo potekal 4. in 5. julija 2023. Med drugim se za sredstva lahko potegujejo inovativni projekti razogljičenja elektro-intenzivnih industrij, shranjevanja energije ter zajema, shrambe in uporabe ogljika ter OVE.

Arhiv: Vodikove tehnologije - kratka anketa

Vljudno prosimo za vaše odgovore najkasneje do petka 21. 4. 2023.

Arhiv: Finančne spodbude za inovativne manjše projekte na področju čistih tehnologij

Objavljen je 3. razpis Sklada za inovacije v okviru katerega je na voljo 100 milijonov evrov v obliki nepovratnih sredstev, in sicer za projekte, ki imajo kapitalske izdatke med 2,5 in 7,5 milijona evrov.

Arhiv: Olajšava za vlaganja v digitalni in zeleni prehod – oddati do 31. marca

Pravne osebe in fizične osebe, ki opravljajo dejavnost, lahko za določena vlaganja uveljavljajo olajšavo za vlaganja v digitalni in zeleni prehod.

Arhiv: Poziv podjetjem k oddaji vlog za pomoč gospodarstvu zaradi visokih cen energentov

Minister za gospodarstvo, turizem in šport ponovno poziva podjetja, da pravočasno oddajo vlogo za pomoč po Zakonu o pomoči gospodarstvu za omilitev posledic energetske krize. Vloge je mogoče oddati na SPIRIT Slovenija le še do jutri, do 12. ure oziroma opoldan. Ker roka za oddajo vlog ne bo mogoče podaljševati, minister opozarja, naj podjetja ne čakajo na čas tik pred zaprtjem aplikacije.

Arhiv: Oddaja vlog za pomoč zaradi visokih povišanj cen energentov v 2023

Z 21. februarjem 2023 upravičenci lahko oddajo elektronsko vlogo za pridobitev nepovratnih sredstev zaradi visokih povišanj cen energentov v 2023 v skladu z Zakonom o pomoči gospodarstvu za omilitev posledic energetske krize. Spletna aplikacija za pripravo in oddajo elektronskih vlog bo odprta od 21. februarja 2023, od 12. ure in vse do 28. februarja 2023, do 12. ure, ko se zapre in oddaja vlog ne bo več možna.

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.