Varstvo okolja

Novice


Arhiv: Vodik kot eden izmed pomembnih dejavnikov zelenega prehoda: Izzivi in priložnosti

Vodik kot eden izmed pomembnih dejavnikov zelenega prehoda: Izzivi in priložnosti v ponedeljek, 10. junija 2024 od 8:30 – 17.00 ure v Dvorani A, Gospodarska zbornica Slovenije, Dimičeva 13 v Ljubljani

Arhiv: 28.5.: Delujete na področju zelenih tehnologij in želite širiti poslovanje na trgih Japonske in Južne Koreje?

Vabimo mala in srednja podjetja, da se udeležijo spletne predstavitve v torek, 28. maja ob 10.00 uri. Če ste torej MSP ali zagonsko podjetje, ki deluje v zelenem, digitalnem ali zdravstvenem sektorju in iščete poslovne priložnosti v Vzhodni Aziji in bi se morda želeli udeležiti delegacij na Japonsko in v Republiko Korejo, potem vas vabimo, da se nam pridružite na online dogodku.

Arhiv: Ali ste dobavitelj goriva, morda boste potrebovali novo dovoljenje

Leta 2027 se na ravni EU vzpostavlja nov sistem trgovanja z emisijskimi kupon v sektorju cestnega prometa in dodatnih sektorjih, opredeljenih v Prilogi III k revidirani Direktivi 2003/87/ES (v nadaljevanju: sistem ETS2). Dobavitelji goriva, ki so regulirani subjekti v okviru tega sistema, bodo svojo dejavnost po 1. 1. 2025 lahko opravljali le na podlagi pravnomočnega dovoljenja za izpuščanje toplogrednih plinov, zato se določene aktivnosti pričakujejo že v letu 2024. Več informacij lahko najdete v omenjeni direktivi in tukaj: ETS2 : buildings, road transport and additional sectors - European Commission (europa.eu). Da bi vas podprli pri pripravi na prihajajoče novosti za regulirane subjekte v okviru sistema ETS2, Ministrstvo za okolje, podnebje in energijo organizira dva informativna dogodka osredotočena na izvajanje tega sistema. Na obeh dogodkih bodo strokovnjaki zagotovili celovit vpogled v izvajanje sistema ETS2 in odgovarjali na morebitna vprašanja v zvezi z novimi predpisi in obveznostmi.

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.