Novice


Arhiv: Poziv predsedniku Vlade RS, da razreši ministra Antona Peršaka

Združenje radiodifuznih medijev pri Gospodarski zbornici Slovenije – Medijski zbornici je letnem zboru članstva v sredo, 17. januarja 2018, soglasno sprejelo sklep za javni poziv predsedniku Vlade RS Miru Cerarju, da razreši ministra za kulturo Antona Peršaka.

Slovenski mediji ugotavljajo, da je minister strokovno nekompetenten za pripravo medijske zakonodaje, ki bo slovenskim medijem omogočila obstoj in razvoj in bo sprejeta v sodelovanju z deležniki, kot je to običaj v demokratičnih družbah.

V dveh ključnih dokumentih – Strategiji razvoja medijev in Nacionalnem programu za kulturo, z izjemo javnega zavoda RTV, mediji sploh niso omenjeni, na kar so člani ministrstvo tudi večkrat opozorili.

Mediji zato pozivamo predsednika vlade Mira Cerarja, da se nemudoma pristopi k urgentni pripravi najnujnejših popravkov zakonodaje, ki naj nastanejo v dialogu z izdajatelji medijev, novinarji in s stroko. Zadnji predlog spremembe zakona o medijih, ki je bil predstavljen na sestanku v prostorih ministrstva z kulturo dne, 8. decembra 2018, je zavrnila tako stroka kot novinarji in izdajatelji medijev.

Izjava za javnost_19.01.2018.doc

GZS manifest.docx

Pripombe na drugi predlog Strategije razvoja medijev 2017-2015.pdf

Dopis MK_ pripombe naNPK_sept2017(2).doc

Fotogalerija

 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.