Zasavska gospodarska zbornica

Novice


Arhiv: Dan inovativnosti 2014: Nagrajene najboljše inovacije v Sloveniji - med njimi zasavski inovatorji

V okviru Dneva inovativnosti je Gospodarska zbornica Slovenije (GZS) 17.9. 2014 podelila nacionalna priznanja za najbolj inovativna podjetja in inovatorje v podjetjih in javno raziskovalnih zavodih. 7 zlatih, 28 srebrnih in 8 bronastih priznanj je rezultat nacionalnega finala, v katerem je na regionalni ravni sodelovalo preko 160 inovacij in preko 500 inovatorjev.

Pet najboljših inovacij iz Zasavja, je kandidiralo tudi na nacionalnem nivoju. Nominirane inovacije, so se odlično uvrstile, vse so prejele srebrna priznanja.

 • ETI d.d. IzlakeRobotizirana justirno/merilna celica KZS-ROBO;
  Inovatorja: Blaž Pleterski, Dejan Ocepek (ETI d.d.), Darko Koritnik (DAX d.o.o. Trbovlje) 

 • RC eNeM Novi Materiali d.o.o., Podružnica Steklarna Hrastnik  - Nove recepture obarvanja transparentnega stekla z Eco materiali, ki jih najdemo v naravi
  Inovatorji: Mateja Koritnik (RC eNeM d.o.o., Podružnica Steklarna Hrastnik), Branka Mušič in Nevenka Rajnar (Nanotesla Institut, Ljubljana), Zoran Drolc (Steklarna Hrastnik d.o.o.) 

 • Aereform d.o.o., Trbovlje - Projekt učenja na daljavo Pipistrel-online
  Inovatorji: Sašo Knez, David Hanč, Jure Pocrnjič

 • ETI Elektroelement d.d., Izlake in RC eNeM d.o.o., Podružnica keramični elementi in varovalke - Nova generacija talilnih vložkov »Battery fuse«
  InovatorjiBrane Lebar, Janez Cirar, Anton Rome (RC eNeM d.o.o., Podružnica keramični elementi in varovalke), Viktor Martinčič (ETI d.d.)

 • ETI Elektroelement d.d., Izlake in RC eNeM d.o.o., Podružnica Keramični elementi in varovalke - Nova generacija talilnih vložkov »Railway fuse«
  Inovatorji: Brane Lebar, Anton Rome (RCeNeM d.o.o., Podružnica keramični elementi in varovalke), Viktor Martinčič (ETI d.d.)

Prejemnikom priznanj iskreno čestitamo!

 

Dan inovativnosti GZS 2014

Videogalerija iz prireditve

Iz podelitve inovacije Zasavja

Fotogalerija

 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.