Novice


Arhiv: Vabilo na dva brezplačna seminarja za spodbujanje internacionalizacije v okviru projekta Podjetno Zasavje

                       V okviru projekta Podjetno Zasavje, vas vabimo na dva brezplačna seminarja 
za spodbujanje internacionalizacije

Kraj: GZS Območna zbornica Zasavje, Podvine 36, Zagorje ob Savi

  • Torek, 26.8. 2014 ob 12h

    SEMINAR: "NA KAJ MORAJO PODJETJA PAZITI PRI SKLEPANJU MEDNARODNIH POGODB - UPORABA INCOTERMSOV" - Predavatelja:  g. Marko Djinović, direktor pravne službe GZS in dr. Andrej Friedl, svetovalec predsednika GZS in "KAJ MORAJO PODJETJA VEDETI O MEDNARODNEM TRASPORTU?" - Predavateljica: ga. Saša Černivšek, DB Schenker d.d.

 

  • Četrtek, 28.8. 2014 ob 12h

    SEMINAR: "MARKETING IN NOVI TRŽNI PRISTOPI V MEDNARODNEM POSLOVANJU"
    Predavatelja: g. Aleš Cantarutti, direktor Centra za mednarodno poslovanje (GZS) in g. Duško Kos, direktor podjetja Studio  Moderna d.o.o.

 
PROGRAM PODJETNO ZASAVJE
V letošnjem poletju je v Zasavju stekel projekt Podjetno Zasavje, ki ga sofinancirajo Evropski sklad za regionalni razvoj in vse tri zasavske občine, glavni nosilec projekta pa je Regionalni center za razvoj iz Zagorja. Del aktivnosti projekta se nanaša na spodbujanje internacionalizacije lokalnih podjetij in vzpostavitvi mreže zasavskih podjetij, ki jih združuje interes širitve poslovanja na tuje trge. Ta cilj želimo doseči tudi v obliki izobraževanj in svetovanj zainteresiranim podjetjem ali posameznikom.

NAMEN SEMINARJEV
Pridobitev osnovnih informacij in orodij in tudi konkretnih izkušenj, ki lahko koristijo vsem, ki se pri svojem delu že srečujejo z mednarodnimi poslovnimi odnosi, ali pa v okviri svojega načrtovanega poslovanja šele razmišljajo o vstopu na tuje trge.

KOMU STA SEMINARJA NAMENJENA
Direktorjem podjetij, predstavnikom komercialnih oddelkov, samostojnim podjetnikom in vsem ostalim, ki se srečujete s poslovanjem s tujino, oziroma načrtujete svoje aktivnosti v mednarodnem okolju.

VSEBINA SEMINARJEV

  • Sklepanje mednarodnih pogodb in uporaba Incotermsov: Trgovinske klavzule Incoterms 2010 v poslovni praksi veljajo za splošno sprejeti in mednarodno priznani pogodbeni standard. Z vključitvijo klavzule Incoterms 2010 v prodajno pogodbo stranki uredita medsebojne pravice in obveznosti v zvezi z dobavo prodanega blaga. Poznavanje klavzul Incoterms 2010 je pomemben korak k varnosti in znižanju stroškov poslovanja.
  • Kaj morajo podjetja vedeti o mednarodnem transportu?: Predstavitev celovite rešitve pri organizaciji optimalne špediterske storitve, vključno s carinskimi formalnostmi in pripravo dokumentov.
  • Marketing in novi tržni pristopi: kako uspešno predstaviti izdelke ali storitve na tujih trgih, katera orodja so nam pri tem v pomoč, kako se uspešno predstaviti potencialnim tujim partnerjem, kako prilagoditi izdelke/storitve, da se bodo uspešno tržili v tujini. ...), ali poznamo različne možnosti marketinga in prodaje, ki jo ponuja globalizacija, predstavitev tržnih pristopov večkanalne prodaje…

Udeležba na seminarjih je za vse udeležence brezplačna. Prijave zbiramo do izvedbe seminarjev, v primeru premajhnega števila prijavljenih, si organizator pridržuje pravico odpovedi seminarja, oziroma izvedbo seminarja v kasnejšem terminu.

 Dodatne informacije:

Vabljeni!

 

»Operacijo delno financira Evropska unija, in sicer iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa krepitve regionalnih razvojnih potencialov za obdobje 2007-2013, razvojne prioritete: razvoj regij; prednostne usmeritve regionalni razvojni programi.«

Fotogalerija





 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.