Zasavska gospodarska zbornica

Novice


Arhiv: Vabilo na brezplačni seminar: Carinske formalnosti v mednarodnem poslovanju, Zagorje ob Savi, 29.7. 2014

                       Vabilo na brezplačni izobraževalni seminar:

»CARINSKE FORMALNOSTI V MEDNARODNEM POSLOVANJU«

 V okviru projekta Podjetno Zasavje

Torek 29. julij ob 12.00 uri
na sedežu GZS OZ Zasavje, Podvine 36, Zagorje ob Savi

V mesecu juniju 2014 je v Zasavju stekel projekt Podjetno Zasavje, ki ga sofinancirajo Evropski sklad za regionalni razvoj in vse tri zasavske občine, glavni nosilec projekta pa je Regionalni center za razvoj iz Zagorja. Del aktivnosti projekta se nanaša na spodbujanje internacionalizacije lokalnih podjetij in vzpostavitvi mreže zasavskih podjetij, ki jih združuje interes širitve poslovanja na tuje trge. Ta cilj želimo doseči tudi v obliki izobraževanj in svetovanj zainteresiranim podjetjem ali posameznikom.

Nedvomno je področje carinjenja v mednarodnem poslovanju tisto, ki ga morajo podjetja pri svoji internacionalizaciji  poznati, tako tista, ki že poslujete s tujino, kot tudi tista, ki o poslovanju s tujimi trgi šele razmišljate.

NAMEN SEMINARJA:
Na kaj moramo biti pozorni, ko poslujemo z državami izven Evropske Unije? Kaj vse moramo vedeti ko pripravljamo izvozno dokumentacijo? Katere stroške moramo vključiti v izvozno ceno? Kje najdemo potrebne podatke?

Na seminarju vam bo predstavnik Carinske uprave Republike Slovenije predstavil pregled osnovnih znanj in informacij, ki jih morajo poznati vsi, ki poslujejo s tujino.    

KOMU JE SEMINAR NAMENJEN
Direktorjem podjetij, predstavnikom komercialnih oddelkov, samostojnim podjetnikom in vsem ostalim, ki se srečujete s poslovanjem oziroma načrtujete svoje aktivnosti v mednarodnem okolju.

VSEBINA SEMINARJA

Izvozni postopki:

  • izvoz kot vrsta posla in izvoz kot carinski postopek
  • izvozni postopek – redni
  • začasni izvoz
  • direktni in indirektni izvoz…..

Kaj je TARIC in kako ga uporabljamo:

  • Kaj je TARIC ?
  • Katere podatke vsebuje TARIC in kako jih upoštevati pri izvozu blaga?
    ......

PREDAVATELJ
g. Alojz Zupančič, vodja Sektorja za carinske in davčne postopke na Carinski upravi Republike Slovenije.

Udeležba je za vse udeležence brezplačna. Prijave zbiramo do 25.7. 2014, V primeru premajhnega števila prijavljenih, si organizator pridržuje pravico odpovedi seminarja, oziroma izvedbo seminarja v kasnejšem terminu ( v mesecu avgustu).

 Dodatne informacije:

Vabljeni!

 

»Operacijo delno financira Evropska unija, in sicer iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa krepitve regionalnih razvojnih potencialov za obdobje 2007-2013, razvojne prioritete: razvoj regij; prednostne usmeritve regionalni razvojni programi.«

Fotogalerija

 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.