Zasavska gospodarska zbornica

Novice


Arhiv: Seminar: Odpravnina na vsakem koraku, Zagorje ob Savi 12.5. 2014

Popust za člane GZS  

GZS Območna zbornica Zasavje v sodelovanju s Pravno službo GZS vabi na seminar: 

ODPRAVNINA NA VSAKEM KORAKU - KAJ VSE MORA DELODAJALEC PLAČATI?

v ponedeljek, 12. maj 2014 od 9.00 do 12.00 ure
GZS Območna zbornica Zasavje,
Podvine 36, Zagorje ob Savi

 

S sprejetjem nove delovno pravne zakonodaje, so začela veljati tudi nova pravila glede odpravnin. Spremenila so se merila, ki predpisujejo komu vse odpravnine pripadajo in za kakšne namene jo mora delodajalec izplačati. Ker je takih primerov veliko in so med seboj različno obravnavani, vam želimo na tem srečanju predstaviti vse novosti, ki se nanašajo na odpravnine kot posebnega drugega prejemka iz delovnega razmerja.

NAMEN SEMINARJA:

Seznaniti vas želimo z vrstami odpravnin, kdaj in komu ter v kakšnem primeru pripada, kako se določi njegova višina, kako so obravnavane z davčnega vidika, ali se od njih obračunajo tudi prispevki in kateri. Prikazali vam bomo tudi konkretne izračune in opozorili na težave, s katerimi se srečujemo v praksi. 

KOMU JE SEMINAR NAMENJEN
direktorjem, vodilnim delavcem, zaposlenim v kadrovskem in računovodskem oddelku in vsem ostalim, ki se želijo z omenjeno tematiko bolje in natančneje seznaniti.

PROGRAM SEMINARJA:

  • Katere vrste odpravnin poznamo?
  • Kdaj in v kakšni višini jih obračunamo in izplačamo?
  • Kako je  z odpravnino z davčnega vidika?

PREDAVATELJ:

Cvetka Furlan, diplomirana ekonomistka, samostojna svetovalka v Pravni službi GZS za ekonomsko področje kolektivnih pogodb ter za prejemke iz delovnega razmerja.

 KOTIZACIJA:

  • člani GZS 50,00 € + 22 % DDV
  • ostali udeleženci 100,00 € + 22 % DDV 

Vsakemu nadaljnjemu udeležencu iz istega podjetja, se prizna 15% popust nakotizacijo.

Cena zajema udeležbo na seminarju, gradivo in postrežbo z napitki med odmorom. Kotizacijo nakažite na poslovni račun pri NLB d.d.: 02924-0017841495 sklic 3110 - vaša matična številka.

PRIJAVE:
Prijave sprejemamo do 8.5. 2014 na naslov alenka.gracnar@gzs.si do istega dneva tudi morebitne odjave, sicer se kotizacija zaračuna v celoti oziroma je ne vračamo

Vabljeni!

Fotogalerija

 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.