Novice


Arhiv: Seminar: Aktualne spremembe in novosti na področju DDV, Zagorje ob Savi 26.11. 2013

 

Območna zbornica Zasavje organizira aktualni strokovni seminar

Aktualne spremembe in novosti na področju DDV

torek, 26. novembra 2013 od 9. 00 ure do 14.00 ure
GZS-Območna zbornica Zasavje, Podvine 36, Zagorje ob Savi

Letos smo bili priča številnim spremembam in dopolnitvam glede obračunavanja DDV. Na podlagi praktičnih primerov vam bomo predstavili vse novosti, ki sta jih prinesli noveli ZDDV-1G in ZDDV-1H, zato se nam pridružite na seminarju. 

VSEBINA:

  • Nova pravila obračunavanja DDV - spremembe pri obdavčevanju nekaterih storitev, spremembe pri pormetu blaga znotraj EU.
  • Računi in njihov pomen - novosti na področju izdajanja računov, novi obvezni elementi,roki za izdajo, kdaj jih evidentiramo, kdaj nastane obveznost za obračun DDV in kdaj pridobimo pravico do odbitka DDV, kako jih pravilno evidentiramo. 
  • Popravki napak - kako in kdaj moramo popravljati napake za pretekla obdobja, popravek osnove, popravek izkazane obveznosti, popravek odbitka vstopnega DDV.
  • Novosti pri elektronskem oddajanju dokumentov – katere vloge, obračune že oddajamo elektronsko in na kaj moramo biti posebej pozorni.  
  •  Dvig praga za vstop in izstop iz sistema DDV, povezava z ugotavljanjem davčne osnove na podlagi normiranih odhodkov – pasti in priložnosti, na kaj moramo biti pozorni pri izstopu iz sistema DDV, popravki vstopnega DDV in posledice. 

  • Druge aktualne novosti, pojasnila, sodbe.
  • Vaša vprašanja

Imate tudi vi vprašanje, ki ni med naštetimi? Lahko nam ga posredujete na alenka.gracnar@gzs.si  in izpostavili ga bomo na seminarju!

Komu je seminar namenjen:vodjem računovodstva, vodjem računovodskih servisov, knjigovodjem, direktorjem in lastnikom družb, svetovalcem in vsem, ki jih to področje zanima.

SEMINAR BO VODILA: Marija Verbančič, dipl. ekon., davčna svetovalka z licenco Zbornice DSS. Poleg izvedenih številnih seminarjev in delavnic predava tudi v programu za pridobitev poklicne kvalifikacije za knjigovodje in računovodje. Že leta se kot vodja računovodskega servisa posveča računovodenju, predvsem za male družbe, zasebnike in društva.

KOTIZACIJA 

  • člani GZS OZ Zasavje 105,00 EUR + DDV
  • nečlani 150,00 EUR + DDV.

Kotizacijo nakažite pred seminarjem na poslovni račun GZS pri NLB d.d. številka: SI56 0292 4001 7841 495, sklic 3110 + matična št. podjetja.  GZS je davčni zavezanec, ID za DDV: SI73354376. Kotizacija vključuje udeležbo, gradivo in pogostitev z napitki.
Prijave sprejemamo do 22.11. 2013, do istega dneva tudi odjave, sicer se kotizacija zaračuna v celoti.

Informacije:
GZS OZ Zasavje, tel. 03 56 34 375

V a b l j e n i !

Fotogalerija





 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.