Novice


Arhiv: Seminar: Novosti v postopkih sklenitve in prenehanja pogodbe o zaposlitvi

                                   


ZDR-1 V PRAKSI: PRILOŽNOSTI IN PASTI

 

V sodelovanju s Pravno službo GZS vas v okviru projekta BiFlex, vabimo na brezplačni seminar:

NOVOSTI V POSTOPKIH SKLENITVE IN PRENEHANJA POGODBE O ZAPOSLITVI

sreda, 13. november 2013 od 9:00 do 12:00 ure
 na Območni zbornici Zasavje,
Podvine 36, Zagorje ob Savi 

NAMEN SEMINARJA: 

Novi ZDR-1 je v veljavi že pol leta, pred delodajalci pa je še vedno kar nekaj odprtih vprašanj.

S praktičnimi nasveti, na primerih, s prikazom nekaterih pogodbenih klavzul ter novimi možnostmi urejanja notranjih razmerij s področja zaposlovanja v podjetju, boste dobili informacije, kako se v praksi na pravilen način prilagoditi novostim, ki jih prinaša reforma trga dela. Dobili boste aktualne informacije iz prve roke, neposredno od članice Strokovne skupine za spremljanje izvajanja ZDR-1 pri Ministrstvu za delo, družine, socialne zadeve in enake možnosti ter izkušene strokovnjakinje s področja individualnih in kolektivnih delovnih razmerij

NA SEMINAR VABIMO:
vodilne delavce in strokovne sodelavce zaposlene v pravnem, kadrovskem ali  finančno-računovodskem oddelku in vse, ki se želijo z omenjeno tematiko bolje in natančneje seznaniti

PROGRAM SEMINARJA: 
Delodajalci morajo spremeniti ustaljene procese vezane na sklepanje in prenehanje delovnih razmerij skladno z novim ZDR-1. Na seminarju boste izvedeli, kako pravilno na novo postaviti te procese, da ne bi prišlo do postopkovnih kršitev. Velik poudarek bo tudi na rešitvah v prehodnem obdobju, kjer v ZDR-1 obstajajo pravne praznine in bo delodajalec pogosto v dilemi, kako naj pravilno ravna. 

  • Odreditev opravljanja drugega dela
  • Čakanje na delo
  • Odpoved iz poslovnih razlogov
  • Izredna odpoved
  • Odpoved iz krivdnih razlogov
  • Disciplinski postopek
  • Varstvo pravic zaposlenih
  • Vpliv določb kolektivnih pogodb na postopke
  • Iztek postopkov po starem in novem zakonu

PREDAVATELJICA:
Metka Penko Natlačen, univ. dipl. pravnica z državnim pravniškim izpitom, samostojna pravna svetovalka v Pravni službi GZS, kjer se ukvarja z delovnim individualnim in kolektivnim pravom. Ima delovne izkušnje v gospodarstvu, sodstvu in raziskovalni dejavnosti. Dodatno se je strokovno izpopolnjevala v Dublinu, Torinu in Varšavi, Pragi, Firencah, Lyonu; v letu 2012 Državni komisiji za delovna razmerja na Irskem in Agenciji za koncilijacijo in arbitražo v Veliki Britaniji. Sodeluje v posameznih projektih kot mednarodni ekspert, nazadnje julija 2013 v Črni Gori. - Vsa leta deluje kot sodnica porotnica na delovnem in socialnem sodišču, kot članica strokovnih komisij za pripravo delovnopravne zakonodaje in komisij za razlago KP dejavnosti in mentorica. Je vodja mediacijske skupine pri GZS, ter soavtorica dveh strokovnih publikacij s tega področja. Pridobila je certifikat pooblaščenke za preprečevanja mobbinga na delovnem mestu in je certificirani NLP praktik. Predava in objavlja s področij vprašanj individualnega in kolektivnega delovnega prava, nekonfliktne komunikacije in mediacije v delovnem okolju. 

PRIJAVE:
Prijave zbiramo do 12.11. 2013 oziroma do zasedbe mest.

EKSKLUZIVNO
Udeleženci seminarjev pridobijo tudi 10% popust na najnovejši priročnik Vodnik po novem ZDR-1.
Redna cena:
- za člane GZS: 50 EUR + DDV,
- za nečlane: 80 EUR + DDV.

Dodatne informacije: OZ Zasavje, telefon 03 56 34 375  

Vljudno vabljeni!

 

Projetk »BiFlex – Fleksibilnost v bipartitnem socialnem dialogu« delno financira Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada. Operacija se izvaja v okviru razvojne prioritete »Spodbujanje podjetništva in prilagodljivosti prednostne usmeritve« ter prednostne usmeritve »Pospeševanje razvoja novih zaposlitvenih možnosti« Operativnega programa razvoja človeških virov za obdobje 2007 – 2013.

Fotogalerija





 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.