Novice


Arhiv: Podeljena priznanja za najboljše inovacije na nacionalni ravni za leto 2012

Gospodarska zbornica Slovenije je včeraj na Dnevu inovativnosti v Kongresnem centru Brdo pri Kranju nagradila inovativna podjetja in inovatorje v podjetjih in javno raziskovalnih zavodih na nacionalni ravni. Za inovacije, nastale v letu 2012 sta bili podeljeni 2 diplomi, 9 bronastih, 20 srebrnih in 11 zlatih priznanj. GZS pa je podelila tudi posebno priznanje za naj inovacijo leta po izvoru javnosti. Slavnostna govornika na svečanem dogodku sta bila predsednik RS Borut Pahor in predsednik GZS mag. Samo Hribar Milič.

Na nacionalnem nivoju GZS inovacij, so sodelovale tudi tri inovacije iz Zasavja in se odlično uvrstile, saj so prejele 1 zlato in 2 srebrni priznanji.

Zlato priznanje je prejela:

  • inovacija družbe RC eNeM d.o.o., Podružnica Steklarna Hrastnik, inovatorjiJože Holešek iz družbeRC eNeM d.o.o., podružnica Steklarne Hrastnik, Franci Rot iz družbe Steklarna Hrastnik in projektni tim Steklarne Hrastnik in dr. Anton Ružič in projektni tim Inštituta Jožef Štefan iz Ljubljane za inovacijo: Določanje predpisov za avtomatsko predpihanje steklenih izdelkov z meritvami in analizo ročnih izvedb predpihanja. 

Srebrno priznanje so prejeli: 

  • inovacija družbe ETI d.d. Izlake, inovatorji:  Damjan Strmljan, Franci Ocepek, Demitrij Režun, Roman Slak, Stojan Zorko iz družbe ETI d.d. Izlake in DMP Kovinarstvo Dejan Podbregar s.p. za inovacijo: Razvoj tehnologije in naprave/linije za obdelavo keramičnih cevi.
  • inovacija družb Lafarge Cement d.o.o. in Apenenc d.o.o., inovatorja: Sebastjan Ledinek in Damjan Kovač za inovacijo: Optimizacije proizvodnjega procesa v podjetju Apenenc d.o.o. 

Pregled nagrajenih inovacij GZS za leto 2012 

Prejemnikom priznanj iskreno čestitamo!


Pripeti dokumenti

Fotogalerija





 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.