Novice


Arhiv: Dan inovativnosti GZS, Brdo pri Kranju 26. 9. 2012 - Podeljena priznanja najboljšim inovatorjem na nacionalni ravni

Na jubilejnem 10. Dnevu inovativnosti je GZS nagradila inovativna podjetja in inovatorje v podjetjih in javno raziskovalnih zavodih. Za inovacije, nastale v letu 2011, je podelila 4 diplome, 6 bronastih, 28 srebrnih in 7 zlatih priznanj. Letos je GZS prvič objavila tudi inovacijo leta po izboru javnosti. Častni gost letošnje podelitve jubilejnih, 10. nacionalnih priznanj GZS za inovacije je bil dr. Danilo Türk, predsednik Republike Slovenije, ki je inovatorjem tudi podelil zlata priznanja.

S podeljevanjem priznanj in diplom je pred šestnajstimi leti začela naša Območna zbornica Zasavje, prireditev  je kasneje prerasla v vseslovensko promocijo inovacij, pri kateri danes sodelujejo vse območne in regionalne zbornice GZS. V vseh letih, kar GZS organizira podelitev priznanj, je sodelovalo že več kot 4200 inovatorjev.

 Na nacionalni nivo so se uvrstile 4 inovacije iz Zasavja :

  • Zlato priznanje je prejela inovacija iz družbe ETI d.d. Izlake za inovacijo: Nova dimenzija zaščite v sistemu električnih zaščitnih aparatov 1;  inovatorji: Borut Drnovšek, Miran Dolinšek, Tadej Drnovšek.

  • Srebrno priznanje je prejela inovacija iz družbe ETI d.d. Izlake za inovacijo: Nova dimenzija zaščite v sistemu električnih zaščitnih aparatov 2 (KZS-4M); inovatorji; Tadej Drnovšek, Sandi Klinc, Miran Dolinšek

  • Srebrno priznanje je prejela inovacija iz družbe Strip's d.o.o. iz Vač za inovacijo: RFid-03 – RFID sistem z brezbaterijskim senzorskim modulom za brezžično merjenje toplotne prevodnosti V.I.P. panelov; inovatroja: Marko Bokal (Strip's) in Aleš Baggia (Nanotron d.o.o.)

 

  • Bronasto priznanje je prejela inovacija iz družbe SVEA d.d. Zagorje ob Savi za inovacijo: Multifunkcionalna kuhinja MOREA; inovatorji: Darko Šurina, Tomaž Klančar, Robi Potrpin

Posebno priznanje je GZS podelila tudi dvema inovacijama, ki predpostavljata bodoče tehnološke trende, eno od teh dveh podjetij je podjetje Strip's d.o.o. iz Vač.

 

Zasavskim inovatorjem in družbam iz katerih prihajajo za prejeta priznanja iskreno čestitamo!

Fotogalerija





 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.