Zasavska gospodarska zbornica

Novice


Arhiv: Absentizem v Zasavju

GZS Območna zbornica Zasavje je na svoji seji Upravnega odbora, dne 25.1. 2010 obravnavala tudi zanimivo temo o absentizmu.

Dr. Marko Vudrag, strokovni direktor Zavoda za zdravstveno varstvo Nova Gorica je s svojima sodelavcema, Ingrid Markočič Tadič in Matejem Prezljem, predstavil dejavnike, ki vplivajo na absentizem in ukrepe za zmanjševanje.

Članom UO OZ Zasavje so predstavili projekt Za zdavje in varnost pri delu, s pomočjo katerega se je do danes v Sloveniji izobrazilo 86 svetovalcev za zdravje, to so zaposleni v podjetjih, ki načrtno analizirajo, spremljajo in spodbujajo k aktivnostim za izboljšanje zdravja pri delu v podjetjih. Ukrepi kot so izobraževalne delavnice, preventivni pregledi, zdrava prehrana, telesna aktivnost in vsak vloženi evro v promocijo, se po njihovih navedbah obrne vsaj štirkrat.

Več informacij o projektu Čili za delo: www.cilizadelo.si

Glede absentizma v Zasavju pa so ugotovitve sledeče: bolniški stalež v Zasavju je 5,3 %, v Sloveniji 4,2%, pogostost bolniškega staleža je v Zasavju za tretjino nižja kot v Sloveniji, vendar je število izgubljenih koledarskih dni na zaposlenega v Zasavju 19 %, medtem ko je Sloveniji 16 %, resnost obolenj v Zasavju pa 2x presega slovensko povprečje.

Člani upravnega odbora so pokazali veliko zanimanje za predstavljni program in možnost vključitve zaposlenih v navedeni projekt.


Pripeti dokumenti

Fotogalerija

 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.