Novice


Arhiv: Novosti v postopkih registracije samostojnih podjetnikov

NOVOSTI V POSTOPKIH REGISTRACIJE SAMOSTOJNIH PODJETNIKOV

Objava prenehanja opravljanja dejavnosti za s.p.

Samostojni podjetnik, ki bo prenehal opravljati svojo dejavnost, mora na spletni strani AJPES najmanj 15 dni pred prenehanjem objaviti namero o prenehanju opravljanja dejavnosti, ki jo pošlje AJPES prek spletne aplikacije OOPS (Oddaja objav poslovnih subjektov), po elektronski pošti na naslov objava.prenehanja@ajpes.si  ali jo odda osebno na katerikoli izpostavi AJPES oziroma na drugi točki VEM hkrati s prijavo za izbris. Obvestilo mora vsebovati podatek o datumu prenehanja opravljanja dejavnosti.

 

Objava sklepov s.p.

Od oktobra dalje se na spletni strani AJPES objavljajo vsi sklepi, izdani v postopkih registracije podjetnikov in drugih vpisov podjetnikov v Poslovni register Slovenije: http://www.ajpes.si/eObjave 

 

Omejitve za registracijo s.p.

S 1.1.2016 bodo uveljavljene dodatne omejitve za registracijo podjetnika. S.p. ne bo mogla registrirati oseba, ki  je objavljena na seznamih davčnih neplačnikov ali nepredlagateljev davčnih obračunov za zadnjih 12 mesecev (do 31.12.2015 se preverja le zadnji seznam) ali so na seznamih objavljene družbe, v katerih ima oseba delež, višji od 25 %. Prav tako s.p. ne bo mogla registrirati oseba, ki je imela več kot 50 % neposredni delež v d.o.o., ki je bil v zadnjem letu izbrisan iz sodnega registra brez likvidacije zaradi insolventnosti in oseba, ki ji je bila v zadnjih treh letih dvakrat izrečena globa v povezavi s prekrškom za delo in zaposlovanjem na črno.

Več o tem na strani: http://www.ajpes.si/Registri/Poslovni_register/Vpis_podjetnika/Postopek 


VIR:

 AJPES
Izpostava Trbovlje, Ulica Sallaumines 2, Trbovlje
info.tr@ajpes.si
telefon: 03 56 25 800

 

Fotogalerija





 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.