Novice


Arhiv: Posvet Ali kompetence (bodočih) zaposlenih ustrezajo kompetencam delovnih mest v Zasavju?; Zagorje ob Savi, 17.10. 2017




»Naložbo sofinancira Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.«


Društvo za kadrovsko dejavnost Zasavja, GZS OZ Zasavje

in soorganizatorji:

Steklarna Hrastnik d.o.o., Eti d.d., Zasavska ljudska univerza Trbovlje, Srednja tehnična in poklicna šola Trbovlje in Center za socialno delo Zagorje ob Savi
 vabijo na posvet:

POSVET
ALI KOMPETENCE (BODOČIH) ZAPOSLENIH USTREZAJO KOMPETENCAM DELOVNIH MEST V ZASAVJU?

TOREK, 17. 10. 2017 od 13.00 do 15.00 ure
GZS Območna zbornica Zasavje, Podvine 36, Zagorje ob Savi 

Digitalizacija, uvajanje trajnostnega razvoja (krožno gospodarstvo), vključevanje v globalne verige vrednosti, hiter razvoj in uvajanje novih tehnologij in poslovnih modelov od družbe, organizacij in posameznikov zahtevajo razvoj kompetenc, ki jih do včeraj pri svojem delu zaposleni nismo potrebovali, bodo pa nujno potrebne, če bomo hoteli ohraniti delovno mesto ali se zaposliti na novo. Pred družbo, delodajalce in posameznike so postavljeni novi izzivi. Ali  jim bomo v Zasavju kos?

PROGRAM POSVETA:

  1. Predstavitev stanja na področju kompetenc v Zasavju, glede na izsledke raziskave OECD; (dr. Nada Zupan, Ekonomska fakulteta UL).
  2. Kako do kompetenc prihodnosti? Predstavitev razvoja človeških virov v SRIP MATPRO in predstavitev Memoranduma za  razvoj človeških virov v Zasavju; (mag. Staša Baloh Plahutnik, GZS OZ Zasavje).
  3. Predstavitev kompetenčnega modela Steklarne Hrastnik d.o.o.; (Soniboj Knežak, Steklarna Hrastnik d.o.o.).
  4. Predstavitev kompetenčnega modela Eti d.d.; (Rosita Razpotnik, Eti d.d.).
  5. Priložnosti za dvig kompetenc in svetovalna podpora za zaposlene; (Polona Trebušak, Valentina Uran, Zasavska ljudska univerza).
  6. STPŠ Trbovlje in prepoznavanje potreb po poklicnih kompetencah v Zasavju ter njen odziv na potrebe delodajalecev; (Marjetka Bizjak, Srednja tehnična in poklicna šola Trbovlje).
  7. Projekt socialne aktivacije – prispevek k dodajanju kompetenc in priložnost za krepitev virov posameznikov in delodajalcev; (Mateja Prosen, Ministrstvo RS za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti).
  8. Razprava in zaključek posveta.

Posvet bo moderirala dr. Nada Zupan. 

Vabljeni!

Fotogalerija

Obrazec za prijavo





 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.