Novice


Arhiv: Seminar z delavnico: e-Poreklo blaga; Zagorje ob Savi, 24.10. 2017

Seminar z delavnico: e-Poreklo blaga

torek, 24.10. 2017 od 13.00 do 15.00 ure
GZS Območna zbornica Zasavje, Podvine 36, Zagorje ob Savi

 

Potrdilo o poreklu blaga (Certificate of Origin) je mednarodni trgovinski dokument, ki pove v kateri državi je bilo blago pridobljeno, proizvedeno ali predelano. Je osnova za določitev carinskih dajatev, orodje za izvajanje ukrepov zunanjetrgovinske politike oz. zunanje politike. Uporablja se tudi za statistiko in označevanje blaga. Včasih je pogoj za prijavo na javna naročila. Gospodarska zbornica Slovenija je članica Mednarodne akreditacijske verige za potrdila o poreklu blaga (International Certificat of Origin Global Accreditation Chain) in je tako mednarodno akreditirana za izdajo potrdil o poreklu blaga. Od meseca septembra 2017 GZS ponuja tudi elektronski sistem pridobivanja dokumentov TradeCert, ki podjetjem omogoča elektronsko potrditev potrdila o poreklu blaga in elektronsko overjanje drugih dokumentov v mednarodnem poslovanju. 

IZ VSEBINE SEMINARJA:

Na seminarju bo podrobneje predstavljeno področje nepreferencialnega porekla blaga. Med drugim bomo odgovorili na vprašanja, kot so: 

  • kaj je potrdilo o poreklu blaga,
  • kdaj se uporablja,
  •  mednarodna razsežnost potrdil,
  • izvedba postopka, itd
  • predstavitev novega sistema elektronskega izdajanja potrdil o poreklu blaga:  
    Prvič pa bo predstavljen tudi nov sistem elektronskega izdajanja potrdil o poreklu blaga in pridobitve drugih listin, potrebnih v postopkih mednarodnega poslovanja. Pogledali bomo praktične primere pridobitve potrdil. Dobrodošla so tudi vaša vprašanja. Konkretne primere lahko obravnavamo tudi individualno po dogodku.  

SEMINAR JE NAMENJEN: osebam v podjetjih, ki so vključeni v izvozne postopke, še posebej vabljeni tisti, ki uporabljate Certifikat o poreklu blaga. 

SEMINAR BO VODILA: mag. Eva Žontar, vodja oddelka Javne listine pri GZS in članica Mednarodnega odbora za poreklo pri Mednarodni trgovinski zbornici.

KOTIZACIJA: 

  • člani GZS OZ  Zasavje 30,00€ + DDV na udeleženca, plačilo 36,60€
  • nečlani: 60,00€ + DDV na udeleženca, plačilo 73,20€

Kotizacijo vplačajte pred pričetkom seminarja na poslovni račun Gospodarske zbornice Slovenije številka SI56 0292 4001 7841 495, sklic 00 3110 + matična številka podjetja.

PRIJAVE: 
Prijave sprejemamo do izvedbe seminarja oz do zapolnitve mest , preko elektronske prijavnice

Vabljeni!

Fotogalerija

Obrazec za prijavo





 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.