Zasavska gospodarska zbornica

Novice


Arhiv: Poziv podjetjem za posojanje zaščitne opreme


POZIV PODJETJEM ZA POSOJANJE ZAŠČITNE OPREME

 

Spoštovane direktorice in direktorji, 

Vemo, kako močno gospodarstvo potrebuje zaščitno opremo, da bi lahko zavarovalo zaposlene in nadaljevalo z opravljanjem dejavnosti. Trudimo se za, da bi bila ta oprema podjetjem čim prej na voljo. A v tem trenutku jo še bolj potrebujejo v zdravstvu. Trenutne zaloge naj bi zdržale zelo kratek čas, za nekatere vrste celo le dan ali dva. 

Ob teh izrednih razmerah se obračamo na vse vas. Če pade zdravstvo, pademo vsi. Zato vas prosimo, da morebitne zaloge mask in druge zaščitne opreme v vaših podjetjih, ki jih lahko 14 dni pogrešate, začasno odstopite zdravstvenemu sektorju, v kolikor je ne potrebujete, pa donirate. 

Če imate na zalogi tudi samo nekaj presežnih kosov, lahko ti, ko jih zberemo skupaj, pomenijo dodatne dni, ki pomagajo našim požrtvovalnim zdravnikom in medicinskemu osebju. V vmesnem času pričakujemo, da bodo realizirane že naročene dobave s strani države in da bo stekla potrebna proizvodnja tudi v Sloveniji. 

Pripravili smo spletni obrazec, do katerega dostopate na povezavi, kjer poveste, kaj in koliko lahko daste na razpolago oz. donirate.

Zaščitno opremo, razkužila ipd. bo prevzela Civilna zaščita na regionalni ravni na vaši lokaciji.

Akcijo koordiniramo regionalne zbornice Gospodarske zbornice in Obrtne zbornice in smo vam na voljo za dodatne informacije. 

Za vaše povratne informacije vas prosimo tekom današnjega ali jutrišnjega dne.

Hvala za vaš hiter odziv.              

Boštjan Gorjup                                                                                                  Branko Meh                                                                                                                      

Pedsednik Gospodarske zbornice Slovenije                            Predsednik Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije                        

 

 P.s.:
Vlada zagotavlja, da bo gospodarstvo vključeno v prihodnje razdeljevanje zaščitne opreme preko Civilne zaščite ob upoštevanju prioritetnega vrstnega reda (prve so potrebe zdravstvenega sektorja).

Fotogalerija

 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.