Novice


Arhiv: Predsednik Zasavske gospodarske zbornice mag. Tomaž Berginc prejemnik Zlate plakete Občine Zagorje ob Savi

Predsednik Zasavske gospodarske zbornice mag. Tomaž Berginc je prejemnik Zlate plakete, priznanjaki jo Občina Zagorje ob Savi podeljuje od leta 1993. Priznanje se podeljuje posameznikom, podjetjem, zavodom, organizacijam in skupnostim ter društvom, ki so s svojim delom pomembno prispevali k razvoju in ugledu Občine Zagorje ob Savi.

Izsek iz utemeljitve kandidature za Zlato plaketo Občine Zagorje ob Savi:

»Mag. Tomaž Berginc je v izlaški ETI prišel jeseni leta 2006, januarja 2007 pa je zasedel mesto generalnega direktorja. Kot pravi, je bilo podjetje ETI ob prevzemu funkcije zdravo podjetje, a se je v 15-ih letih vodenj družbe vseeno soočal z velikimi izzivi. V tem času so se prihodki skoraj podvojili, več kot podvojila se je dodana vrednost na zaposlenega, prav tako število visoko izobraženih kadrov, saj jih več kot 200 zaseda različna delovna mesta samo v slovenskem matičnem podjetju in hčerinskih družbah. Kadre so si dolgoročno zagotavljali s štipendiranjem, prav tako pa so v ETI vseskozi uspešno vodili socialni dialog z zaposlenimi. ETI je v tem času močno razširil tudi svojo mrežo podjetij v tujini.

Danes ETI in ETI Proplast zaposlujeta okoli 1250 delavcev. Podjetje je lani na seznamu največjih izvoznikov v državi na 20. mestu, med elektro branžo je bilo na 7. mestu, vsekakor pa je največji izvoznik v Zasavju.

Mag. Berginc je dobitnik številnih nagrad, na gospodarskem področju mu največ pomeni prav zadnja iz leta 2019, ko mu je Gospodarska zbornica Slovenije podelila nagrado za izjemne gospodarske in podjetniške dosežke.«

Mag. Tomažu Bergincu, generalnemu direktorju družbe ETI Eleketroelement Izlake in predsedniku GZS Zasavske gospodarske zbornice, za prejeto plaketo iskreno čestitamo!

Fotogalerija





 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.