Novice


Arhiv: Projekt POLET: Vabilo na spletni posvet “Z ZDRAVO URAVNOTEŽENO PREHRANO V ZDRAVO STAROST”, 21.12. 2021


Spoštovani,

z namenom vključevanje različnih deležnikov, razširjanjem projektnih aktivnosti ter izmenjave dobrih praks podjetij, vas vabimo na

SPLETNI POSVET “Z ZDRAVO URAVNOTEŽENO PREHRANO V ZDRAVO STAROST”

21.12.2021 od 9:00 do 11:00 ure

 


Prehrana in življenjski slog sta ključna dejavnika zdravja človeka. Z zdravim prehranjevanjem varujemo zdravje in preprečujemo dejavnike tveganja za nastanek kroničnih nenalezljivih bolezni (zvišan krvni tlak, zvišane krvne maščobe, zvišan krvni sladkor, prekomerna telesna teža) in bolezni same (bolezni srca in ožilja, rak, sladkorna bolezen tipa II in druge bolezni).

Vsebina: 

  • Zdrava prehrana, naložba za prihodnost.
  • Prehrana v starosti – posebnosti in izzivi.
  • V 12 korakih do krepitve zdravja.
  • Način prehranjevanja med prazniki za krepitev zdravja in vzdrževanje primerne telesne teže.
  • Prehrana  365 dni na leto.
  • Prehranjevalne navade Slovencev.
  • Vaša vprašanja in odgovori.

Ciljna skupina

Dogodek je namenjen delodajalcem, managerjem, kadrovskim delavcem, predstavnikom strokovne javnosti, pa tudi vsem ostalim, ki jih tema zanima in so tako ali drugače dejavni na tem področju.

Izvajalka:
Viš.pred. NATAŠA VIDNAR, dipl.m.s., univ.dipl.org.


Po izobrazbi je diplomirana medicinska sestra, univerzitetna diplomirana organizatorka. Zaposlena je v Zdravstvenem domu dr. Adolfa Drolca Maribor kot koordinatorka – vodja Centra za krepitev zdravja. Kot višja predavateljica poučuje na Alma Mater Evropaea, na Evropskem centru Maribor, na oddelku za zdravstveno nego in socialno gerontologijo. Zaključuje doktorski študij socialne gerontologije. Odlikujejo jo poštenost, prijaznost, humanost in odprtost. Zaveda se, da so v zdravstvenem sistemu najpomembnejši pacienti, ki vedno pogosteje kritično ocenjujejo delo medicinskih sester. Zato pri svojem delu poudarja individualen, celosten in human pristop do pacientov. Hkrati se zaveda, da je dobro razumevanje na delovnem mestu osnova za dobro delo. Njena vizija: » Motivacija za zdrav življenjski slog ima prednost pred zdravili –SKUPAJ lahko krepimo in ohranimo zdravje! «

Udeležba je na osnovi predhodne prijave brezplačna.  

PRIJAVA NA DOGODEK

 

https://www.stajerskagz.si/izdelek/regijski-posvet-z-zdravo-uravnotezeno-prehrano-v-zdravo-starost/

Zanimive in aktualne informacije s področja aktivnega in zdravega staranja najdete na spletni strani projekta: www.projekt-polet.si.

Regijski posveti potekajo v okviru projekta »Razvoj celovitega poslovnega modela za delodajalce za aktivno in zdravo staranje zaposlenih (POLET)«, ki ga sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

Vljudno vabljeni!

Fotogalerija





 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.