Novice


Arhiv: Z osnovnošolci na dnevih odprtih vrat zasavskega gospodarstva

DNEVI ODPRTIH VRAT ZASAVSKEGA GOSPODARSTVA ZA UČENCE OSNOVNIH ŠOL


Zasavska gospodarska zbornica v marcu in aprilu v okviru Dnevov odprtih vrat zasavskega gospodarstva organizira številne obiske učencev v zasavskih podjetjih. Osnovnošolci bodo obiskali podjetja ETI Elektroelement, Steklarna Hrastnik, Dewesoft, AformX, Chipolo, Strip’s, Kovit projekti, Monodaq in še nekaj drugih.

Gospodarska zbornica Slovenije, katere del je Zasavska gospodarska zbornica, je do sedaj uspešno izvedla štiri Dneve odprtih vrat, ki vključujejo obiske podjetij s strani mladih.

Na ta način Zasavska gospodarska zbornica lahko mladim omogoči realen in konkreten vpogled v delo podjetij ter pri tem spodbudi zanimanje za poklic, ki ga mladi morda pravzaprav še ne poznajo in niti ne vedo, da obstaja.

Zasavska podjetja so izkazala velik interes za sodelovanje, prav tako osnovne šole. V petek, 11. marca, so vzporedno potekali kar štirje obiski učencev v petih podjetij, v četrtek, 24. marca, pa dva obiska v dveh podjetjih. Do danes je podjetja obiskalo že preko 100 učencev zasavskih osnovnih šol.

Zasavska gospodarska zbornica bo v naslednjem mesecu in pol organizirala še kar nekaj podobnih obiskov. Svoja vrata bodo mladim odprla še Steklarna Hrastnik, Strip’s in Kovit projekti iz Trbovelj. ETI Elektroelement, Dewesoft in podjetja s Katapulta pa bodo v prihodnjem mesecu in pol sprejela še nekaj osnovnošolcev.

Zahvala za sodelovanje gre poleg vsem naštetim podjetjem, vsekakor tudi ravnateljicam in ravnateljem zasavskih osnovnih šol ter njihovim učiteljem in svetovalnim delavkam, ki so z veseljem podprli pobudo GZS, Zasavske gospodarske zbornice. Vse z namenom, da mladim omogočimo realen vpogled v delo v zasavskih podjetjih, da se ti seznanijo z različnimi poklici ter da podjetja lahko tudi na ta način spodbudijo otroke za poklice, ki jih potrebujejo.

PRISPEVEK  RTV SLO


 

Fotogalerija





 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.