Zasavska gospodarska zbornica

Novice


Arhiv: Utrinki iz okrogle mize: "Vpliv spremenjenega poslovnega okolja na inoviranje"

Utrinki iz okrogle mize: 

"Vpliv spremenjenega poslovnega okolja na inoviranje"

 

Foto: AFO, Branko Klančar

Pred Svečano podelitvijo priznanj najboljšim inovatorjem Zasavja, ki je 14. junija potekala v Hrastniku, je Zasavska gospodarska zbornica organizirala tudi Okroglo mizo za naslovom "Vpliv spremenjenega poslovnega okolja na inoviranje".

Na okrogli mizi so sodelovali mag. Tomaž Berginc, direktor Eti Elektroelement d.o.o. in predsednik Zasavske gospodarske zbornice, mag. Peter Čas, direktor Steklarne Hrastnik d.o.o., Primož Zelenšek, direktor Chipolo d.o.o., Rafko Voje, direktor Modularis Teh d.o.o. in Bojan Ivanc, glavni ekonomist pri Analitiki GZS. Okroglo mizo je moderiral mag. Leopold Povše, direktor podjetja Radeče papir nova d.o.o. in Muflon d.o.o. ter predsednik Komisije za inovacije pri ZGZ.

V uvodnem delu je Bojan Ivanc predstavil gospodarska gibanja in napovedi ter vpliv geopolitičnih tveganj na gospodarsko rast in inflacijo. Pri tem pa poudaril, da gospodarska rast ostaja močna, ker država blaži učinek energentov na gospodinjstva. Obenem je izpostavil, da bo rast cen ostala visoka še v prihodnjih mesecih ter da bodo imela podjetja večji izziv poslovanja v prihodnjem letu, ko se jim bodo cene električne energije in zemeljskega plina povečale precej bolj. Na sami okrogli mizi pa so govorniki diskutirali o vplivu spremenjenega poslovnega okolja na inoviranje v podjetjih, pri čemer so odprli vprašanja, kot npr. vpliv davčne politike in sprememb na inovacije, katere so dejavnosti, ki največ inovirajo, katere inovacije so v srednjeročnem obdobju najbolj verjetne (povezano z zelenim okrevanjem in digitalizacijo) ter kako še pospešiti inoviranje.

Pripete datoteke

Fotogalerija

 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.