Zasavska gospodarska zbornica

Novice


Arhiv: Srečanje članov Zasavske gospodarske zbornice z vodstvom GZS

Srečanje članov Zasavske gospodarske zbornice z vodstvom GZS

 

Zasavska gospodarska zbornica je v sredo, 31. 8. 2022, organizirala letno srečanje članov z vodstvom zbornice. Prvo tovrstno srečanje je bilo namenjeno predvsem seznanitvi članov z aktivnostmi zbornice, diskusiji o izzivih, s katerimi se trenutno soočajo podjetja ter mreženju med člani. Tovrstna letna srečanja bosta Zasavska gospodarska zbornica in GZS nadaljevali tudi v prihodnjih letih.

S strani vodstva GZS sta se srečanja udeležila predsednik GZS Tibor Šimonka in izvršni direktor Mitja Gorenšček, s strani Zasavske gospodarske zbornice pa direktorica Tjaša Polc.

Slovenijo in predvsem gospodarstvo čakajo že jeseni, predvsem pa prihodnje leto, veliki izzivi, ki se jih GZS zaveda, zato je vodstvo člane na srečanju seznanilo z najbolj aktualnimi aktivnostmi, ki jih izvaja. Trenutno najbolj pereča problematika na področju industrijske politike je Zakon o pomoči gospodarstvu, zaradi visokih povišanj cene električne energije in zemeljskega plina. GZS je na predlog zakona na Vlado RS naslovila več pripomb, v prihodnjih dneh pa sledijo tudi srečanja z Vlado RS, kjer bo odločno zagovarjala stališča gospodarstva. Tudi na področju davčne in delovno-pravne zakonodaje je bilo podano več pripomb, najbolj na sporen Zakon o dohodnini.

Člani Zasavske gospodarske zbornice so na srečanju predstavili svoja stališča in trenutne razmere v podjetjih ter izrazili skrb glede nastale situacije. Obenem so poudarili, da brez hitre in ustrezne pomoči države, predvsem na področju energentov, gospodarstvo ne more preživeti. S strani zbornice pričakujejo hiter odziv ter prenos informacij in stališč gospodarstva do Vlade RS in resornih ministrstev.

Vodstvo GZS se bo v prihodnjih mesecih srečalo s člani tudi v nekaterih drugih regijah, saj si želi na ta način okrepiti dialog in stik s člani zbornice.

Fotogalerija

 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.