Novice


Arhiv: Vabilo na strokovno konferenco Shranjevanje energije »Made in Germany«

Rešitve shranjevanja energije za integracijo obnovljivih virov energije v Sloveniji

Vljudno vabljeni na strokovno konferenco Shranjevanje energije »Made in Germany«, ki poteka 7. marca 2023 v hotelu Four Points by Sheraton Ljubljana Mons!  

7. marec 2023, 09:00 – 14:00
Format: strokovna konferenca z možnostjo za individualne posvete
Jezik: slovenščina in nemščina (simultano prevajanje)

REGISTRACIJA: tukaj.
PROGRAM dogodka tukaj.

-------------

 

Slovenija si v skladu s svojim nacionalnim energetskim in podnebnim načrtom (NEPN) prizadeva zmanjšati emisije toplogrednih plinov in hkrati postati regionalni pionir na področju trajnosti, učinkovitosti in digitalizacije. Za obdobje do leta 2030 naj bi vsaj 27 % celotnega povpraševanja po energiji pokrili sistemi obnovljivih virov energije. Posledično se bodo povečale tudi zahteve glede zmogljivosti omrežij, infrastrukture in shranjevanja pridobljene energije. 

 

V okviru strokovne konference bodo nemški in slovenski strokovnjaki razpravljali o razpoložljivih tehnologijah, razvoju trga ter tržnem potencialu. Nemška podjetja bodo na konferenci javnosti predstavila tudi svoje izdelke in tehnologije. 

 

Dogodek poteka v okviru nemške pobude za izvoz energije (Exportinitiative Energie). Projekt je financiran s strani nemškega Ministrstva za gospodarstvo in varstvo podnebja (BMWi). 

 

Na dogodku bodo strokovnjaki na voljo tudi za individualne posvete. 

Fotogalerija





 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.