Novice


Arhiv: Novi predsednik Zasavske gospodarske zbornice je mag. Peter Čas

Novi predsednik Zasavske gospodarske zbornice je mag. Peter Čas

Upravni odbor Zasavske gospodarske zbornice je na današnji seji izvolil novo vodstvo zbornice v obdobju 2023 – 2027. Predsednik je postal mag. Peter Čas, generalni direktor Steklarne Hrastnik.

Zbornici je od leta 2015 do sedaj predsedoval mag. Tomaž Berginc, generalni direktor ETI Elektroelement. Mag. Berginc je bil v tem času tudi član Upravnega odbora Gospodarske zbornice Slovenije. V dveh mandatih v vlogi predsednika zbornice je funkcijo zastopanja interesov zasavskih gospodarstvenikov opravljal odlično.

Na seji se je dosedanji predsednik zahvalil za zaupanje in sodelovanje članom upravnega odbora, novemu predsedniku mag. Času pa zaželel veliko uspeha pri nadaljnjem vodenju zbornice.

Mag. Čas je vodenje Steklarne Hrastnik je prevzel avgusta 2017. Pod njegovim vodstvom je Steklarna Hrastnik izrazito povečala celotne prihodke in kazalce uspešnosti poslovanja. Ključno vlogo pri uspehu so igrale tudi izjemne investicije v proizvodnjo, usmeritev v embalažni program, digitalizacijo ter predvsem trajnostno naravnanost. Jeseni 2022 je Steklarna Hrastnik preko svojega lastnika GlobalGlass iz Švice prevzela tudi steklarno SFS Paraćin v Srbiji.

Mag. Peter Čas je ob prevzemu funkcije predsednika GZS Zasavje dejal: »Počaščen sem, da mi je bila zaupana funkcija predsednika. Ob prevzemu se zavedam tako velike odgovornosti kot priložnosti, da bomo skupaj z direktorico Tjašo Polc in odlično ekipo GZS skrbeli za interese vseh članov naše zasavske zbornice. Na temeljih dela predhodnikov bomo skupaj z ekipo naredili vse, da bomo v Zasavju prihodnjim generacijam omogočili še večje sobivanje gospodarstva z lokalnim okoljem. Fokus pa bo usmerjen predvsem v podporo gospodarstvu za nova in sodobna delovna mesta, kreativno in stimulativno delovno okolje, predvsem pa varno in zeleno ter trajnostno naravnano prihodnost za generacije, ki prihajajo.«

Poleg izvolitve novega predsednika je upravni odbor Zasavske gospodarske zbornice na današnji seji potrdil tudi nov 4-letni mandat dosedanji direktorici zbornice Tjaši Polc, ki je povedala: »Zasavsko gospodarstvo v naslednjih letih čaka intenzivno prestrukturiranje po načelih pravičnega prehoda. Zavedamo se pomembnosti hitrega reagiranja države na aktualne gospodarske izzive. Vsled tega si bomo na zbornici tudi v prihodnjih letih prizadevali, da bodo interesi zasavskih gospodarstvenikov slišani in upoštevani pri oblikovanju poslovnega okolja, ki si ga zaslužijo.«

Nova sestava Upravnega odbora Zasavske gospodarske zbornice v obdobju 2023 - 2027:

Ime in priimek

Podjetje

mag. Tomaž BERGINC ETI Elektroelement d.o.o., Izlake
mag. Stojan BINDER SINET d.o.o., Hrastnik
mag. Peter ČAS Steklarna Hrastnik d.o.o., Hrastnik
Sergej GARANTINI RCR d.o.o., Zagorje ob Savi
Sandi GRM KOVIT Projekti d.o.o., Trbovlje
Alojz JELŠEVAR JE & GR d.o.o., Zagorje ob Savi
Bernard JERMAN DEWESOFT d.o.o., Trbovlje
Simona KLUKEJ BARTEC VARNOST d.o.o., Zagorje ob Savi
Tomaž KRALJ EVJ Elektroprom d.o.o., Kisovec
Branko MAJES TKId.d., Hrastnik
Monika MALGAJ Avtohiša Malgaj d.o.o., Trbovlje
Jani MEDVEŠEK RRA Zasavje
Rafko VOJE MODULARIS TEH d.o.o., Litija
Dejan TURK XELLA Porobeton SI d.o.o., Kisovec
Bojan ŽELEZNIK KGL d.o.o., Litija
Iztok ŽIVKO TEVELd.o.o., Zagorje ob Savi

 

Fotogalerija





 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.