Novice


Arhiv: OCENJEVANJE ŠKODE V GOSPODARSTVU ZARADI POSLEDIC NEURJA Z DEŽJEM, VETROM, ZEMELJSKIMI PLAZOVI IN POPLAVAMI

OCENJEVANJE ŠKODE V GOSPODARSTVU ZARADI POSLEDIC NEURJA Z DEŽJEM, VETROM, ZEMELJSKIMI PLAZOVI IN POPLAVAMI

 

Zasavska gospodarska zbornica obvešča, da na GZS še vedno zbiramo informacije o nastali škodi pretekli konec tedna (4. – 6. 8. 2023), hkrati pa vas prosimo tudi za informacije, ali lahko vaše podjetje lahko priskoči na pomoč predvsem podjetjem v Zgornji Savinjski dolini in na Koroškem (trenutno se najbolj potrebuje gradbena mehanizacija/strojna oprema).

 

Zasavska GZ je bila čez vikend v stiku s podjetji, ki imate prostore locirane neposredno ob Savi.

Kljub temu pa prosimo, da nam posredujete podatke, v kolikor je vaše podjetje utrpelo škodo na območju Zasavske regije. Zanima nas:

  • Kakšno škodo ste utrpeli (na opremi, materialu, infrastrukturi)
  • Približna ocena vrednosti škode
  • Koliko časa bo vaša proizvodnja zaprta
  • Morebiti koliko podizvajalcev ali dobaviteljev je odvisnih od vas (vključno s skupnim številom zaposlenih v teh podjetjih)
  • Kakšno pomoč potrebujete kratkoročno
  • Kakšne ukrepe pričakujete od države (sofinansiranje stroškov dela, čakanje na delu, sofinansiranje sanacije, likvidnostna sredstva, …)

Informacije lahko posredujete prek tega spletnega obrazca.

GZS je danes vzpostavila tudi spletni obrazec, preko katerega se bodo zbirali podatki po sistemu "član-članu". Obrazec je na voljo na TEJ POVEZAVI.

 

Za pomoč pri nastali situaciji tako prosimo podjetja, ki razpolagate s prosto gradbeno mehanizacijo/strojno opremo, da nam posredujete podatke in priskočite na pomoč ostalim podjetjem in državljanom.

 

Zbrane podatke bomo posredovali pristojnim institucijam (civilna zaščita, lokalne skupnosti, pristojna ministrstva …), ki vam bodo posredovale nadaljnje informacije.

 

Obenem vas obveščamo tudi, da je Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport v petek, 4. 8. 2023, pričelo z ocenjevanjem škode v gospodarstvu zaradi julijskih neurij.

Za Zasavsko regijo velja del, ki se nanaša na Ocenjevanje škode v gospodarstvu zaradi posledic neurja z dežjem, vetrom, zemeljskimi plazovi in poplavami med 17. in 25. julijem 2023 - občini Zagorje ob Savi in Litija.

 

Podjetja z območij občin Zagorje ob Savi in Litija ste bila v zvezi s sklepom MORS s strani Zasavske GZ že obveščena z e-pošto 27. 7. 2023.


 Za vsa pojasnila, informacije, pomoč smo dosegljivi na tjasa.polc@gzs.si ali na 031 657 376.

Fotogalerija





 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.