Novice


Arhiv: Začetek ocenjevanja škode v gospodarstvu zaradi posledic poplav v avgustu 2023

Zasavska gospodarska zbornica obvešča, da je Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport na osnovi sklepa Uprave RS za zaščito in reševanje začelo z ocene škode v gospodarstvu po avgustovih poplavah in plazovih.
Podjetja pripravijo oceno škode na strojih, opremi, zalogah in zaradi izpada prihodka na posebnem obrazcu skladno z izdanim navodilom ministrstva. Rok za posredovanje ocene škode je petek, 1. september 2023.
Upravičenci do pomoči:
Oceno škode predložijo oškodovanci iz gospodarstva, ki so gospodarske družbe, podjetniki posamezniki, posamezniki, ki samostojno opravljajo dejavnost, zavodi in zadruge s sedežem v Republiki Sloveniji in izpolnjujejo naslednje dodatne pogoje:
1) Imajo sedež in/ali poslovno enoto v prizadetih občinah skladno s sklepom Uprave RS za zaščito in reševanje (URSZR). V tem trenutku URSZR ne navaja posameznih prizadetih  občin in navaja zgolj regije skladno z regijskimi enotami URSZR. Sklep kot potencialno prizadete občine opredeljuje občine v regijah: Dolenjska, Gorenjska, Koroška, Osrednje slovenska, Notranjska, Pomurje, Podravje, Posavje, Severno primorska, Vzhodno štajerska, Zahodno štajerska in Zasavje.
2. So utrpeli naslednje vrste škode:
  • škodo na strojih in opremi in/ali
  • škodo nastalo zaradi uničenja zalog in/ali
  • škodo zaradi izpada prihodka;
3. Zaradi posledic poplave v avgustu 2023 ne morejo poslovati ali imajo oteženo poslovanje.
Več informacij in poenostavljen obrazec za oceno škode v gospodarstvu in vloga za dodelitev predplačila je na voljo na spletni strani MGTŠ.

Fotogalerija





 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.