Novice


IZJEMNA DOSEŽKA STEKLARNE HRASTNIK IN DEWESOFT

FOTO: Dewesoft

 

Zasavska gospodarska zbornica iskreno čestita Steklarni Hrastnik in podjetju Dewesoft, od koder prihajata dve odlični novici.

STEKLARNA HRASTNIK MED FINALISTI ZA IZVOZNIKA LETA 2023

Časnik Finance je med letošnjih 5 finalistov izbora Izvoznik leta 2023 uvrstil Steklarno Hrastnik, kjer dodana vrednost na zaposlenega presega 100.000 evrov. Steklarna z uporabo vodika ponuja steklenice z za tretjino manjšim ogljičnim odtisom.

Generalni direktor Skupine Vaider, Steklarne Hrastnik in predsednik Zasavske gospodarske zbornice mag. Peter Čas: »Letos v Steklarni Hrastnik načrtujemo 20-odstotno rast prodaje in 33,5-odstotno maržo EBITDA. Pričakujemo, da bomo ustvarili 29,5 milijona evrov dobička iz poslovanja in 40 milijonov evrov EBITDA ter 21-odstotno neto prodajno maržo.«

Razglasitev Izvoznika leta 2023 bo 20. septembra na Brdu pri Kranju.

Več o izboru Izvoznik leta na tej povezavi.

 

 DEWESOFT OTVORIL NOVE RAZVOJNE PROSTORE V GABRSKEM

Kot so v Dewesoftu zapisali v sporočilu za javnost, »se samo nekaj tednov po slavnostnem odprtju najmodernejšega Dewesoftovega objekta v Ameriki zasavsko visokotehnološko podjetje veseli še enega mejnika - odprtja novih razvojnih prostorov v Trbovljah". Gre za petmilijonsko investicijo, ki je bila v celoti financirana iz lastnih sredstev. Vizija predsednika in soustanovitelja dr. Jureta Kneza: “Dewesoft bo zdravo slovensko podjetje tudi čez sto let.” Slavnostnega dogodka se je udeležil tudi dr. Igor Papič, minister za visoko šolstvo, znanost in inovacije, župani zasavskih občin, številni gospodarstveniki in visoki gostje.



“Ko gre podjetje na borzo ali pristane v lasti finančnega sklada, pogosto izgubi strast in zagon. Kakor hitro postane kratkoročni dobiček pomembnejši od dolgoročnega razvoja, je to pokop podjetja. Dewesoft želimo voditi drugače. Zato nenehno premikamo meje tako v razvoju merilne tehnike kot v solastniškem modelu. Prepričan sem, da je to najboljši temelj tudi za mnoga druga slovenska podjetja, saj podjetja potrebujejo stabilnost. Domač in družinski kapital sta mnogo bolj potrpežljiva kot kapital tujih lastnikov. Močno verjamem, da je to najboljši recept, da bo Dewesoft zdravo slovensko podjetje tudi čez sto let,” je na slavnostni otvoritvi povedal soustanovitelj in predsednik podjetja dr. Jure Knez.  



Slavnostnega dogodka se je udeležil tudi dr. Igor Papič, minister za visoko šolstvo, znanost in inovacije, ki se je ob tej priložnosti srečal s skupino gospodarstvenikov na temo krepitve povezave med znanostjo in gospodarstvom in o mladih raziskovalcih v gospodarstvu. Minister je skupaj s soustanoviteljema dr. Knezom in Andrejem Orožnom prerezal slavnostni trak.



Zasavska gospodarska zbornica vodstvom obeh podjetij in vsem zaposlenim iskreno čestita za izjemne dosežke!








FOTO: Dewesoft

 

 

Fotogalerija





 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.