Novice


Ustanovno srečanje Sekcije za okolje in energijo

Ustanovno srečanje Sekcije za okolje in energijo

 

Danes, 17. januarja 2024, so se na ustanovnem srečanju prvič sestali člani novoustanovljene Sekcije za okolje in energijo pri Zasavski gospodarski zbornici. Zbornica je s tem oblikovala prvo sekcijo, ki bo pokrivala področja okolja in energije, v prihodnosti pa so načrti usmerjeni tudi v oblikovanje drugih sekcij zbornice, kot npr. na področju človeških virov ter na področju spodbujanja inovativnosti v podjetjih. 

V svetu, kjer okoljske krize, kot so podnebne spremembe, onesnaževanje zraka in izguba biotske raznovrstnosti, postajajo vse bolj opazne, je odgovorno ravnanje z okoljem, pridobivanje energije iz obnovljivih virov in učinkovita raba energije postalo bistvenega pomena. Dobre in pravočasne informacije in povezovanje so ključ do uspešnega zelenega prehoda. Prav zato bo Sekcija za okolje in energijo v okviru Zasavske gospodarske zbornice na tem področju odigrala pomembno vlogo. Služila bo povezovanju gospodarstva in strokovne javnosti v zasavskem okolju, izmenjavi znanja in izkušenj ter uvajanju novosti in dobrih praks. Vsebinska področja, ki bodo predmet aktivnosti Sekcije za okolje in energijo, so zakonodaja s področja varstva okolja in energije, okoljska in sorodna dovoljenja, zeleni prehod, krožno gospodarstvo, tematike povezane z embalažo in odpadno embalažo, druge aktualne tematike s področij vezanih na okoljsko in energetsko zakonodajo, tako na nacionalni kot na evropski ravni.

Udeleženci ustanovnega srečanja so se seznanili z namenom in delovanjem sekcije, potrdili njeno ustanovitev ter določili ožjo delovno skupino za pripravo poslovnika sekcije s sestavo in vsebinami dela. Obenem pa so spregovorili tudi o najbolj perečih in akutnih problematikah s področja okolja in energije.

Ustanovni člani sekcije so predstavniki podjetij Xella, Sinet, EVJ, ETI Elektroelement, KOVIT projekti, Steklarna Hrastnik in CEROZ Zasavje.

 

VABILO K SODELOVANJU

Zasavska gospodarska zbornica k sodelovanju v Sekciji za okolje in energijo vabi vse zainteresirane člane, predstavnike podjetij, ki so člani Zasavske gospodarske zbornice.

Vaš interes izrazite s sporočilom na naslov tjasa.polc@gzs.si. Vse nadaljnje informacije bodo zainteresirani člani in podjetja prejeli naknadno.

 

Fotogalerija





 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.