Novice


Arhiv: Javni poziv za slovenska podjetja za udeležbo na gospodarski delegaciji v Sofijo, 26. - 28. februar 2024 sreda, 31. januar 2024

Javni poziv za slovenska podjetja za udeležbo na gospodarski delegaciji v Sofijo, 26. - 28. februar 2024


SPIRIT Slovenija v sodelovanju z Uradom Predsednice Republike Slovenije, Ministrstvom za zunanje in evropske zadeve, Ministrstvom za gospodarstvo, šport in turizem ter Veleposlaništvom Slovenije v Bolgariji ter v partnerstvu s sorodno bolgarsko agencijo BSMEPA (Bulgarian Small and Medium Enterprise Promotion Agency) organizira v Sofiji v Bolgariji v času od 26. do 28. februarja 2024  gospodarski del političnega obiska Predsednice Republike Slovenije dr. Nataše Pirc Musar. 

Slovenija je v letu 2022 v Bolgarijo izvozila za 374 mio EUR blaga, uvozila pa ga je za 268 mio EUR. Skupno je blagovna menjava v letu 2022 dosegla 642 mio EUR, kar uvršča Bolgarijo na 27. mesto najpomembnejših trgovinskih partneric Slovenije v blagovni menjavi. Trenutno Slovenija največ izvozi farmacevtskih proizvodov (skoraj 40 % izvoza), veliko neizkoriščenih poslovnih priložnosti pa je na področju visokih tehnologij, kjer bi lahko državi pospešili blagovno menjavo in investicije. 

Ob tej priložnosti SPIRIT Slovenija vabi vsa zainteresirana slovenska podjetja s področja avtomobilske, obrambne, vesoljske, digitalne industrije ter s področja energetike, da izrazijo svoj interes in s tem omogočijo pripravo srečanj z bolgarskimi zainteresiranimi podjetji.

SPIRIT Slovenija namerava s svojo sorodno bolgarsko agencijo BSMEPA organizirati tudi obiske v nekatera bolgarska podjetja s področja avtomobilske, obrambne, vesoljske, digitalne industrije in energetike.

Program dogodka in prijavnica TUKAJ!

Vabljeni!

Fotogalerija





 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.