Novice


Zasavska delegacija v okviru Centra za pravični prehod Zasavja na Nizozemskem

Zasavska delegacija predstavnikov iz različnih sektorjev, tudi Zasavska gospodarska zbornica in njeni člani, je med  12. in 15. marcem sodelovala na izobraževalnem obisku na Nizozemskem, ki jo je organizirala Regionalna razvojna agencija Zasavje (Center za pravični prehod Zasavje) v sodelovanju s Circular Change. Udeleženci so se seznanili z najboljšimi praksami iz področja krožne ekonomije oziroma kroženja snovi v Evropi. Spoznanja in znanja o učinkovitih krožnih modelih bodo člani delegacije prenesli v svoje organizacije in podjetja ter sodelovali pri uresničevanju principov krožne ekonomije v domači regiji.

Nizozemskim kolegom so člani zasavske delegacije predstavili delovanje organizacij in podjetij, ki jih zastopajo, ter izpostavili izzive na področju procesa lastne trajnostne transformacije. Ob koncu vsake predstavitve so predstavniki izrazili potrebe, ki jih zaznavajo pri spreminjanju linearnih procesov v krožne. Delegacija se je sestala tudi s slovenskim veleposlanikom na Nizozemskem, Jožefom Drofenikom.

Delegacijo so sestavljale predstavnice in predstavniki organizacij in podjetij: RRA Zasavje, Občina Litija, Občina Trbovlje, Kemijski inštitut, Steklarna Hrastnik, ETI d.o.o., AFormX, AEIOU Universe - Sonja Klopčič, Zasavska gospodarska zbornica in Civilna iniciativa za eko socialno družbo in razvoj Zasavja.

Aktivnost je financirana iz Sklada za pravični prehod.


Foto vir: RRA Zasavje

Fotogalerija





 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.