Novice


Vseslovenski zaposlitveni karierni dogodek - sejem zaposlitvenih priložnosti

 

Slovenski trg dela se sooča s hudim pomanjkanjem delovne sile in zaradi sočasnega vpliva negativnih demografskih trendov, gospodarstvo in javni sektor išče razpoložljivo delovno silo iz vseh dostopnih kadrovskih bazenov.      

Zavod Republike Slovenije za zaposlovanje zato izvaja proaktivno zaposlitveno in migracijsko politiko. V četrtek, 9. maja 2024 bodo na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani v sodelovanju s partnerji na trgu dela organizirali enega izmed največjih zaposlitvenih dogodkov v zgodovini Zavoda.   

Njegov glavni namen je predvsem aktivirati ves razpoložljivi delovni potencial ter tako delodajalcem zagotoviti delovno silo, ki je kronično primanjkuje v številnih gospodarskih dejavnostih. Po drugi strani pa želijo tudi bolj povezati različne ključne ustanove s področja kariernega svetovanja ter zaposlovanja s ciljem spodbujanja zaposlovanja.  Pričakujejo, da se bo dogodka udeležilo približno 250 delodajalcev in drugih ključnih deležnikov iz vse Slovenije.   K sodelovanju so povabili tudi EURES iz Hrvaške, Italije, Avstrije in Madžarske, tako da bo imel dogodek tudi čezmejni pridih. 

Pošljite prijavo!

Preberite več ...

 

Fotogalerija





 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.