Novice


ODOBRILI DOBRIH 26 MILIJONOV EVROV EVROPSKIH SREDSTEV ZA GOSPODARSKO PRESTRUKTURIRANJE V ZASAVSKI PREMOGOVNI REGIJI

ODOBRILI DOBRIH 26 MILIJONOV EVROV EVROPSKIH SREDSTEV 

ZA GOSPODARSKO PRESTRUKTURIRANJE V ZASAVSKI PREMOGOVNI REGIJI


Včeraj, 22. 5. 2024, je v Zasavju potekal skupni obisk delegacij Evropske komisije, ki jo je vodila Sofia Alves, direktorica na Generalnem direktoratu za regijsko in mestno politiko ter Ministrstva za kohezijo in regionalni razvoj, ki jo je vodil minister dr. Aleksander Jevšek.
 

Minister je v svojem uvodnem nagovoru med drugim povedal: "Ministrstvo je 20. maja 2024 izdalo tudi odločitev o podpori za pomemben javni razpis v Zasavju in SAŠA regiji. Gre za javni razpis za gospodarsko prestrukturiranje v obeh premogovnih regijah, ki ga bo predvidoma še ta petek, 24. maja 2024 objavilo Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport (MGTŠ). Skupna višina javnih sredstev iz SPP, namenjenih za izvedbo javnega razpisa, znaša 68,7 milijonov evrov, in sicer za premogovno regijo Zasavje 26,2 milijona evrov in 42,5 milijona evrov za SAŠA regijo." 

Javni razpis za spodbujanje investicij za gospodarsko prestrukturiranje v Zasavski in Savinjsko – šaleški premogovni regiji v okviru Sklada za pravični prehod v obdobju 2024–2027, ki je sofinanciran z evropskimi sredstvi, bo omogočal sofinanciranje investicij v opredmetena in neopredmetena sredstva, ki bodo prispevala k ustvarjanju novih delovnih mest predvsem v občinah Hrastnik, Trbovlje, Zagorje ob Savi, Mestni občini Velenje, Šmartno ob Paki in Šoštanj, možno pa bo izvajanje projektov tudi na širšem območju omenjenih regij. Javni razpis, na katerega se bodo lahko prijavila podjetja, spodbuja nova delovna mesta ter raznolike, trajnostno naravnane investicije, ki bodo prispevale k blažitvi posledic opuščanja rabe premoga. Sklad za pravični prehod za ta razpis za obe premogovni regiji prispeva 68,7 milijona evrov, javna agencija SPIRIT Slovenija pa ga bo v Uradnem listu RS objavila predvidoma v petek, 24. 5. 2024.

Več informacij >>>>>> TUKAJ!

 

Fotogalerija





 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.