Novice


Arhiv: Poziv k odgovornemu ravnanju in doslednemu upoštevanju ukrepov

Vlada je delodajalcem prisluhnila in delno sprostila delovanje gospodarstva. Zbornice vse delodajalce, zaposlene in prebivalce pozivajo k odgovornemu ravnanju in doslednemu upoštevanju ukrepov.


Vlada je po delovnem posvetu s predstavniki gospodarstva, ki je potekal v soboto na Brdu pri Kranju, prisluhnila argumentom, ki smo jih navajali predstavniki gospodarstva in sklenila, da se v torek, 15. decembra 2020, povsod po državi sprostijo določene gospodarske dejavnosti, med katerimi so finančne storitve, avtopralnice, čistilni servisi, cvetličarne ter storitve osebne nege. V statističnih regijah Osrednjeslovenska, Goriška, Obalno-kraška in Gorenjska, ki imajo relativno ugodno epidemiološko sliko, bo dovoljeno odpiranje prodajaln za prodajo oblačil in obutve, športno opremo in za motorna vozila. Ta sprostitev bo v veljavi do vključno 23. decembra 2020. Nahajamo se v izjemno občutljivem obdobju, saj je od striktnega upoštevanja vseh predpisanih ukrepov zdravstvene stroke in NIJZ odvisno, ali bomo uspeli premagati in ustaviti epidemijo COVID-19. 

Z namenom zajezitve in obvladovanja epidemije COVID-19 zato Trgovinska zbornica Slovenije (TZS), Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije (OZS), Gospodarska zbornica Slovenije (GZS), Združenje delodajalcev Slovenije (ZDS) in Združenje delodajalcev obrti in podjetnikov Slovenije (ZDOPS) vse prebivalce Slovenije, kot tudi vodstva podjetij in zaposlene v podjetjih ter drugih institucijah poziva k strogemu in doslednemu spoštovanju priporočil za preprečevanje širjenja okužb s COVID-19. Le striktno izvajanje priporočil in ukrepov bo pripomoglo k stabilizaciji in obvladovanju trenutnih razmer ter dopuščalo vsaj delno izvajanje storitvenih dejavnosti v Sloveniji ter nadaljevanje sproščanja. Vodstva podjetij morajo še naprej zagotavljati varno delovno okolje, odgovornost zaposlenih pa je, da ukrepe in priporočila dosledno izvajajo. Prav tako pa pričakujemo tudi od prebivalcev, da se obnašajo odgovorno do sebe in do drugih ter tako pripomorejo k obvladovanju razmer in k nadaljnjemu sproščanju. V primeru poslabšanja epidemioloških razmer se namreč pričakuje popolno zaprtje vseh nenujnih dejavnosti, česar pa si ne želimo, saj bi to imelo še hujše posledice za naše že tako oslabljeno gospodarstvo, kot tudi za dobrobit posameznikov.

Več v sporočilu za javnost

 

Fotogalerija





 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.