Novice


RAZPIS za najboljše zaključno delo na področju papirništva in sorodnih ved

RAZPIS za najboljše zaključno delo na področju papirništva in sorodnih ved

Vabilo za posredovanje interesa za skupinsko udeležbo na mednarodnih sejmih v tujini v letu 2025 in prvem četrtletju leta 2026

Z namenom spodbujanja uspešnega mednarodnega poslovanja slovenskih podjetij, javna agencija SPIRIT Slovenija načrtuje izvedbo skupinskih predstavitev slovenskega gospodarstva na mednarodnih sejmih v tujini v letih 2025 in 2026. Slovenska podjetja vabimo k posredovanju interesa za skupinsko udeležbo na mednarodnih sejmih v tujini v letu 2025 in prvem četrtletju leta 2026.

Arhiv: Egipt napovedal nove uvozne omejitve tudi za papir

Egipt je nedavno napovedal uvedbo novih standardov in trgovinskih omejitev za uvoz

Arhiv: Proizvodnja papirja v 2023 po CEPI

Nižji obseg proizvodnje in porabe papirja in kartona v Evropi v letu 2023

Papirna industrija prva v Sloveniji z novim plačnim modelom - izjave socialnih partnerjev

Papirna industrija prva v Sloveniji z novim plačnim modelom

Arhiv: CBAM mehanizem je v veljavo stopil s 1.10.2023

Mehanizem prilagajanja mejnih vrednosti ogljika (CBAM) je del svežnja Evropske unije (EU) "Fit for 55" in se nanaša na načrt EU za zmanjšanje emisij toplogrednih plinov za vsaj 55 % do leta 2030 v primerjavi z ravnmi iz leta 1990. CBAM je podporni mehanizem, ki zagotavlja, da učinkovitost ukrepov EU za zmanjšanje emisij ni ogrožena. CBAM bo uradno začel veljati 1. oktobra.

Arhiv: Natečaj za nagrado OKOLJSKI TRAJNOSTNI MENEDŽER LETA 2023

V Sloveniji okoljski menedžerji v večjih, odgovornih družbah delujejo že vrsto let. Z leti se njihova vloga veča ter postaja bolj in bolj zahtevna. Ker že vsa leta spremljamo razvoj tega poklica, smo se odločili, da temu damo tudi širši glas in pomen. Vljudno vabimo, da preko vprašalnika izrazite svoj interes za sodelovanje v natečaju za nagrado OKOLJSKI TRAJNOSTNI MENEDŽER LETA 2023, ki jo Gospodarska zbornica Slovenije, Služba za okolje, podnebje in energijo, podeljuje letos prvič.

Arhiv: Kandidatna lista za člane Upravnega odbora ZPPPI

Objavljamo kandidatno listo za člane Upravnega odbora Združenja za papirno in papirno predelovalno industrijo.

Arhiv: Aktualni odprti razpisi za nepovratna in povratna sredstva

Predstavniki Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport (MGTŠ) so v torek, 14. februarja, na novinarski konferenci predstavili načrt razvojnih spodbud za leto 2023, s katerim želijo okrepiti konkurenčnosti in dodano vrednosti slovenskega gospodarstva.