Tunel Karavanke - problematika

S strani DARS smo bili obveščeni, da bo 22.junija 2018 sestanek obratovalnega komiteja meddržavne komisije za cestni predor Karavanke. Glede na to, da prejemamo številne pritožbe glede predora Karavanke, vas prosim za posredovanje problematike, pobud in predlog rešitev vezano na predor Karavanke do 14.junija 2016.

Problematiko, pobudo ali predlog rešitev posredujte preko vnosa komentarja k novici ali na mail naslov: igor.sep@gzs.si.

Zbrano problematiko bomo nato posredovali na DARS in vas na koncu seznanili z odgovorom s strani pristojnih.

Fotogalerija





 
Kažem 3 komentarjev
Avatar  Jože 6 let nazajOdgovor

Karavanke niso bile nikoli problem dokler se ni uvedla toplotna kontrola, le ta je nenormalno počasna. Saj se na prehod čaka močno predolgo kar pa povzroča zastoje z tem pa nepotrebne izpuste co2. Menim da je problem v zastareli opremi saj se z današnjo tehnologijo lahko toplotne vrednosti teles ki prehajajo neko točko lahko meri dosti hitreje. Potem pa je tu se mejni nadzor Avstrije ki vso stvar se dodatno poslabšuje.

Avatar  Tadej Žontar 6 let nazajOdgovor

Pozdravljeni,

situacija je nevzdržna, po eni strani nas policija stalno kontrolira in kaznuje za par minut podaljšanja delovnega časa po drugi strani nas povsod zaustavljajo in upočasnjujejo. Turistična sezona se sploh še začela ni, pa stojimo na Karavankah po 3 ure in več. Ena od možnih rešitev je, da nam začasno dovolijo vožnjo čez Rateče. Je sicer 40 km dlje, vendar vsaj termine ujamemo za razkladanja in nakladanja.
Lep pozdrav

Avatar  Sašo Lehpamer 6 let nazajOdgovor

Pozdravljeni,

težko je dajati pobude. Nam iz Kopra se nasploh ne splača več korititi Karavanke, saj je pot v in iz Avstrije cenejša preko Italije. Njihova cestnina je nižja kot slovenska, avtocesta večinoma prazna in ni čakanja pred Karavankami.

DARS tako izgublja tunelnino in cestnino, ki bi jo drugače plačali.

Seveda je kalkulacija drugačna ko je potrebo v povratkih razkladati v Ljubljani ali na Dolenjskem, vendar se teh nakladov poskušamo izogibati. Ni rešitev ampak taka je realnost.

Lep pozdrav