Luka Koper d.d. - preučila in sprejela predlog Sekcij za promet GZS in OZS - dodatni pogoji za pridobitev dovolilnic

Luka Koper d.d. je 13.11.2018 poslala poslovnim partnerjem »Obvestilo o podaljšanju dovolilnic za leto 2019« (povezava: https://www.luka-kp.si/slo/vstop-in-gibanje-na-obmocjupristanisca).

V zvezi s tem smo na Luko Koper d.d. posredovali tudi predlog Sekcij za promet pri GZS in OZS in zaprosili za preučitev podanega predloga.

Luka Koper d.d. je z obvestilom z dne 13.12.2018 pokazala razumevanje za predlog Sekcij in posredovala sledeče obvestilo svojim strankam vezano na dodatne pogoje za pridobitev dovolilnic:

"Poslovne stranke (kupci) Luke Koper d.d. vložijo vloge za podaljšanje letnih dovolilnic v skladu 
z zahtevami, ki izhajajo iz obrazca. Uvede se dodatna možnost in sicer, da se namesto zahtevanih dokazil (potrdilo, da oseba ni v kazenskem postopku ter potrdilo o nekaznovanosti) vlogi priložijo podpisano izjavo imetnika dovolilnice, da oseba ni v kazenskem postopku ali obsojena za kaznivo dejanje, ki se preganja po uradni dolžnosti (obrazec v 
prilogi).

Za pravne subjekte, ki imajo veljaven status AEO (pooblaščeni gospodarski subjekt) zadostuje, da vlogi priložijo dokazilo o veljavnem statusu ter seznam zaposlenih za katere jamčijo v okviru certifikata AEO.

Stranke prosimo, da s tem sporočilom seznanijo tudi avtoprevoznike, ki s tovornimi vozili izvajajo prevoz blaga do/iz pristanišča.

Ob tej priložnosti vas obveščamo, da bo Luka Koper d.d. svojim strankam (kupcem) od 01.01.2020 izdajala letne dovolilnice le ob predložitvi potrdila o nekaznovanosti in potrdila, da oseba ni v kazenskem postopku."



Več v pripetih dokumentih.

Pripete datoteke

Fotogalerija