ZZZS - POZIV - podaja vlog za A1 preko sistema e-VEM

 

Od 1. 12. 2018 je možno vloge za izdajo A1, tudi za voznike (čl. 13 uredbe) podajati preko sistema e-VEM.

Vloge je sicer dopustno podajati še po starem, torej elektronsko oz. "ročno" na dolocanje.zakonodaje@zzzs.si.

ZZZS na podlagi podatkov samo za včeraj (30. 1.) pojasnuje, da še cca 2/3 vlog prevozniki podajate po starem. Na dan 30.1.2019 je bilo podano skupno cca 200 teh vlog, kar pomeni, da se postopki bistveno upočasnijo, in to predvsem zaradi dejstva, da je večina vlog vložena še po starem.

Postopki, vodeni "ročno", so bistveno zahtevnejši, z vidika vlagateljev pa zato bistveno daljši. Po oceni ZZZS se v primeru ročno podanih vlog postopki podaljšajo tudi več kot za 1 teden (ročni pregled vlog, kopiranje in beleženje dokumentacije, pošiljanje po pošti, eventualno zahtevane dopolnitve, ...). Zaenkrat so tudi ročno vodene zadeve še rešene v določenih 15 dneh, a če se razmerje v kratkem ne bo obrnilo, bo ZZZS težko zagotavljal pravočasno reševanje ročnih vlog - vloge, vložene preko e-VEM bodo zagotovo rešene bistveno hitreje.

V interesu ZZZS kot tudi vlagateljev (prevoznikov) je, da se vloge v čim večjem deležu podajajo preko e-VEM, saj so te zadeve doslej v veliki večini primerov rešene že v 2-3 delovnih dneh.

Na podlagi navedenega nas ZZZS vljudno naproša, da Vas pozovemo, da vloge za čl. 13 za voznike začnete podajati izključno preko portala e-VEM.


http://evem.gov.si/evem/drzavljani/zacetna.evem 



Fotogalerija