MZI: Navodilo Upravnim enotam v zvezi z izdajo izkaznic TK

V pripetem dokumentu objavljamo navodilo ministrstva za infrastrukturo v zvezi z izdajo izkaznic TK, ki so ga posredovali Upravnim enotam.

Na  spletni strani podjetja Kartsistemi d.o.o. http://www.kartsistemi.si/obrazci/ - je od, 30. januarja 2019, na voljo vloga, ki omogoča elektronski vnos podatkov. Vlagatelje se zato poziva, da se v čim večji meri poslužujejo elektronskega vnosa podatkov. Vlogo se nato natisne, podpiše in odda po ustaljenem postopku. S tem se v največji možni večji meri vlagatelj izogne težavam zaradi nečitljivosti ročno vpisanih podatkov.

Povezava do vloge, ki se jo da elektronsko izpolniti je na voljo tudi na spletni strani ministrstva za infrastrukturo, in sicer na povezavi: 
http://www.mzi.gov.si/delovna_podrocja/kopenski_promet/sektor_za_cestni_promet_in_logistiko/temeljne_kvalifikacije_voznikov/.

!!! OPOZORILO !!!
Spremenjen je tudi postopek vračanja izkaznic, ki jih vlagatelji ne prevzamejo pravočasno na pošti, in sicer se bo izkaznica, kot je bila že praksa pred menjavo izvajalca izkaznic, vrnila na UE, ki je vlogo sprejela.
S tem se bo poenostavil postopek, saj je bilo ugotovljeno, da so se vlagatelji, ki izkaznic niso prevzeli na pošti, v večini primerov vrnili na UE in so bili nato od tam napoteni na Ministrstvo za infrastrukturo. 

 

Pripete datoteke

Fotogalerija