FRANCIJA - pravilna izpolnitev CMR-jev

Opozarjamo na pravilno in popolno izpolnjevanje CMR-jev, saj se v zadnjem času pogosteje pojavljajo ugotovljene nepravilnosti pri izpolnjenih CMR-jih s strani francoske policije/žandarmerije. 


Na problematiko opozarja ga. Crassard, ki je bila večkrat kontaktirana s strani policije v zvezi s tem. V kolikor CMR ni pravilno izpolnjen (brez žiga podjetja, ali napačen naslov podjetja, ali pa naslov naročnika namesto vašega naslova, …) se to v Franciji obravnava kot kazenski prekršek. Minimalno zagrožena globa znaša 135€, lahko pa tudi do 750€.

V primeru kontrole je priporočljivo, da se voznik vede mirno in spoštljivo do policije. To sicer ni zagotovilo za izognitev kazni, vendar vsekakor lahko pripomore k milejši globi. 

Svetujemo, da voznike opozorite na pozornost pri prevzemu in izpolnjevanju CMR-jev, saj s tem v največji meri pripomorete k izogibu neljubim zapletom pri kontroli CMR-jev s strani francoske policije. 

Kontakt ga. Suzane Crassard, ki za Vas lahko opravlja tudi funkcijo zastopnika v Franciji (minimalna plača/napotitev voznikov), eventuelno se lahko tudi dogovorite za sodelovanje v smislu, da vam pomaga v primeru kontrol in komunikacije s francoskimi policaji /ni odvetnik, je pa zelo pomembna komunikacija in pristop ter tudi policija gleda drugače, če lahko govori po francosko z nekom, manj nesporazumov:
SUZANA CRASSARD traduction/interprétation/conseil, basée en Ile de France
M: +33 6 19 82 13 01
E: suzanacrassard@traduction-slovene.com W: http://traduction-slovene.com

Fotogalerija