OPOMNIK ! POMEMBNO ! Najava kamionov ! Luka Koper, 21.maj 2019

Luka Koper d.d. z 21.05.2019 uvaja sistem Najav kamionov - VBS (Vehicle Booking System) na terminalu za generalne tovore ter razsute in tekoče tovore. Z 18.6.2019 se sistem uvaja na kontejnerskem terminalu ter nato 23.07.2019 še na avtomobilskem in Ro-RO terminalu.

Ker se datum prve uvedbe spletne platforme za najavo vstopa kamionov bliža svetujemo, da se seznanite z objavljenimi informacijami na spletni strani Luke Koper d.d. - https://www.luka-kp.si/slo/vodnik-za-tovornjake pod menijsko vrstico Sistem najave kamionov (VBS). Objavljeno tudi v nadaljevanju - Datoteke za prenos.

S predstavniki Luke Koper d.d. smo dogovorjeni, da odprta vprašanja razjasnimo s planiranim srečanjem še pred prvo uvedbo sistema VBS, zato 
Vas vljudno prosimo, da v kolikor opravljate prevoze v ali iz Luke Koper d.d. pregledate navodila opravite registracijo ter nam podaste povratno informacijo ali so vam navodila in sistem VBS dovolj jasna ter nam posredujete vaša vprašanja (na mail: igor.sep@gzs.si ali jih pripišete v komentar te objave), ki se vam v zvezi s tem porajajo. Navedeno bomo poskušali razjasniti v razgovoru s predstavniki Luke Koper d.d..

V nadaljevanju podajamo objavo s spletne strani Luke Koper d.d. - Sistem najave kamionov (VBS) na dan 8.5.2019 (za aktualno stanje obiščite spletno stran LK - kliknite na povezavo in nato v meniju izberite Sistem najave kaminov (VBS)).

https://www.luka-kp.si/slo/   -   LUŠKI VODNIK   -   VODNIK ZA TOVORNJAKE  -   SISTEM NAJAVE KAMIONOV (VBS)      ...prikaz kako klikate po menijih

Sistem Najav kamionov - VBS (Vehicle Booking System) je spletna platforma za najavo vstopa kamiona, pregled stanja tovora in plana najave, pregled obiskov kamionov v Luki Koper, pregled veljavnosti letnih dovolilnic za vstop v Luko Koper ter urejanje podatkov organizacije, ki najavlja vstope kamionov v Luko Koper.

Pogoji za vstop v pristanišče:

  1. potrjen termin najave vstopa
  2. prihod v dogovorjenem terminu
  3. veljavna dovolilnica voznika (letna ali enkratna)
  4. plačilo cestne pristojbine - predplačniški ali enkratni nakup

 

Termini uvedbe sistema Najav kamionov - VBS (fazno po Profitnih centrih): 

  • Uvedba za PC Terminal za generalne tovore in PC Razsuti in tekoči tovori - 21.05.2019,
  • Uvedba za PC Kontejnerski terminal - 18.06.2019,
  • Uvedba za PC Avtomobilski in Ro-Ro terminal - 23.07.2019.

 

Uporabniška navodila za uporabo sistema Najav kamionov – VBS so na voljo v spodaj pripetih datotekah ter v samem sistemu VBS. Za tehnično pomoč lahko pokličete na telefonsko številko +386 (0)80 1316 ali pišete na elektronski naslov pomoc.actual@actual-it.si. Vsa vsebinska vprašanja pa lahko naslovite na najava.kamionov@luka-kp.si ali pokličete na +386 (0)5 66 56 470 ali 471.


>>>DATOTEKE ZA PRENOS<<<

Diagram VBS, 162 kb, PDF

FAQ-VBS.pdf, 154 kb, PDF

Navodilo Administrator VBS.pdf, 579 kb, PDF

Navodila VBS generalni tovori.pdf, 896 kb, PDF

Navodilo VBS najava CNT.pdf, 1 MB, PDF

Navodilo VBS najava terminal za avtomobile.pdf, 1 MB, PDF

Navodilo VBS voznik tovornega vozila.pdf194 kb, PDF

 

Fotogalerija