Prevozniki Vlado RS opozorili na aktualno problematiko

Sekcija za promet pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije in Združenje za promet pri Gospodarski zbornici Slovenije sta v l 9.5.2019 v okviru sejemskega dogajanja s področja avtomobilizma in logistike na celjskem sejmišču vlado seznanili z aktualno problematiko cestnega prevoza blaga in potnikov.

Izpostavljene so bile najbolj pereče teme: pridobitev delovnih dovoljenj, pomanjkanje voznikov, ureditev tranzitnega promet (omejitve prometa - lokalni promet), pretočnost mejnih prehodov. V zvezi z bodočim razvojem sektorja pa je bilo opozorjeno tudi na pomembnost podpore  razvoja intermodalnih logističnih centrov, malih logističnih centrov in varovanih parkirišč ter opredeliti cestni transport in logistiko kot našo strateško gospodarsko panogo.

Tako politični kot strokovni predstavniki države so iz prve roke slišali, kakšne so težave slovenskih prevoznikov, in da prevozniki že delajo v razmerah, ki mnoge vodijo v poslovni propad in da je potrebno pospešeno pristopiti k reševanju problematike prevozništva pri nas. Vsi sodelujoči so se strinjali, da jih je potrebno takoj urediti.

Vladno delovno skupino za reševanje problematike slovenskih prevoznikov tako čaka težka naloga reševanja nakopičene problematike prevoznikov.


Fotogalerija

Fotogalerija