RTV prispevek: odgovor RTV

V nadaljevanju podajamo odgovor RTV, ki smo ga prejeli vezano na izpostavljeno problematiko glede plačila prispevka za RTV po vozilu.

Citat:
"Spoštovani.

V skladu z Zakonom o Radioteleviziji Slovenija je za sprejemnike potrebna samoprijava in je torej dolžnost vsake posamezne fizične osebe in/ali pravnega subjekta, da sprejemnike, ki omogočajo sprejem radijskih ali televizijskih programov prijavijo sami in zanje plačujejo RTV-prispevek.

Mednje se uvrščajo tudi radijski sprejemniki, ki so nameščeni v prevoznih sredstvih.

Pri pregledu evidenc zavezancev za plačilo RTV-prispevka je bilo ugotovljeno, da obstaja velik razkorak med prevoznimi podjetji, ki imajo prijavljene sprejemnike in tistimi, ki sprejemnikov nimajo prijavljenih. Iz tega razloga smo se odločili, da jih k prijavi povabimo sami neposredno. Podjetja prejmejo ustrezna navodila in obrazec za prijavo.

Če sprejemnikov nimajo, zadostuje izjava o neposedovanju sprejemnikov odgovorne osebe.

Izjava voznika, da ne uporablja radia, ni ustrezna, saj neuporaba sprejemnika ni razlog za razbremenitev obveznosti plačila.

Radijski sprejemniki so večinoma integrirani in del vozila, zato v teh primerih odstranitev ni mogoča.

V primeru, da se podjetje za konkretna vozila odloči za odstranitev radia, zadostuje izjava s podpisom odgovorne osebe oz. zakonitega zastopnika podjetja."

Ne glede na ta odgovor s strani RTV se bomo napovedali na sestanek z vodstvom RTV in videli ali se lahko zmenimo za zakonsko spremembo ureditve, ki bi bila ugodnejša oziroma primernejša za podjetja v mednarodnem transportu.

Fotogalerija





 
Kažem 1 komentarjev
Avatar  Damijan 5 let nazajOdgovor

Po razlagi zakona je potrebno prijaviti tudi Nemčiji Avstriji Begiji vsem državam plačati pristojbino prispevek.
Koliko vozil ima slovensko registracijo pa vozila ni v Sloveniji ..
Prosimo za spremembo zakona da ministri oz osebe na rtv kateri ne opravljajo dela odgovarjajo za svojo prejeto plačo ter jo prinesejo nazaj..
Resno razmišljamo o premiku podjetja v drugo državo.