Sestanek z ministrico: subvencije za pnevmatike in prehod na plinsko gorivo, mejni prehodi (omejitve, pretočnost)

V sredo, 19.6.2019, smo se sestali z ministrico ga.Alenko Bratušek in izpostavili odprte zadeve z ministrstvom (predvsem subvencije za pnevmatike tovornjakov in subvencije za prehod na plinsko gorivo,  razmere na mednarodnih mejnih prehodnih po uvedbi omejitev za vozila nad 7,5 ton na nekaterih cestah) ter dogovorili operativni sestanek delovne skupine v juliju, na katerem bomo preverili uresničevanje dogovorov.

Objava MZI: 

http://www.mzi.gov.si/si/medijsko_sredisce/novica/9347/

 

 

Sestanek s predstavniki GZS in OZS 

Na sestanku so poleg ministrice Alenke Bratušek in predstavnikov direktorata za kopenski promet sodelovali tudi predstavniki Gospodarske in Obrtne zbornice Slovenije: Peter Sever, Milan Slokar in Peter Pišek (GZS) ter Franc Seršen, Peter Mirt in Igor Sep (OZS

Govorili so o odprtih vprašanjih, s katerimi se srečujejo avtoprevozniki, predvsem o subvencijah za pnevmatike tovornjakov in subvencijah za prehod na plinsko gorivo, za katere se je država zavezala, da jih bo omogočila, vendar tega še ni izpolnila. Ministrica je zagotovila, da bo to problematiko predstavila na sestanku predsednikov koalicijskih strank.

 

Obravnavali so tudi razmere na mednarodnih mejnih prehodnih po uvedbi omejitev za vozila nad 7,5 ton na nekaterih cestah. Skupna ocena je bila, da se zadeve za zdaj odvijajo dobro in da težave, ki pri tem nastajajo,niso neobvladljive, pri čemer je pomembno, da vse strani, tudi ministrstva, izpolnijo vse, kar je bilo dogovorjeno. 

 

Naslednji sestanek delovne skupine, na katerem bodo preverili uresničevanje dogovorov, bo v mesecu juliju.

 

Fotogalerija